Kallunki hallitsi hyppynsä Kazanin olympiatelineellä

#UUTINEN 30.7.2015

Jouni Kallunki onnistui päätelineellään kolmen metrin ponnahduslaudalla torstaina Kazanissa. Turkulainen ylsi lähes 400 pisteeseen, mikä lupailee jo hyvää Rion olympiapaikan metsästykseen.

Jouni Kallunki tyytyväisenä yli neljän tunnin kisan jälkeen. Kuva: Jussi Salminen

Aurajoen Uintia edustava Jouni Kallunki oli tyytyväinen suoritukseensa MM-kilpailujen kolmen metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa. Hän sijoittui 28:nneksi tuloksella 391,20. Tulos oli hänen parhaansa kansainvälisen tuomaripaneelin edessä.

– Olen tosi tyytyväinen, että tuli näin hyvät pisteet, eikä sijoituskaan ole huono, ei tuosta tarvitse kuin pari-kolmekymmentä pistettä parantaa, niin alkaa jo näyttää todella hyvältä olympiapaikan suhteen, Kallunki kertoi.

Peräti 61 hyppääjän kisa kesti yli neljä tuntia, ja oli Kallungille uran pisin koitos toistaiseksi. Sivulajistaan metrin kilpailusta jo hyvää kokemusta ammentanut turkulainen aloitti kisansa erinomaisesti. Parista hypystään hän löysi kuitenkin pientä petrattavaa, joilla tulos olisi alkanut jo nelosella.

– Toiseen hyppyyn en saanut ihan parasta vauhtia ja se jäi aika paljon laudan päästä. Kolmas hyppy lähti vähän kallistumaan, olisi pitänyt saada se korkeammalle ja se jäi pikkuisen vajaaksi, kun lopputyöntö jäi vajaaksi, Kallunki analysoi.

Puutteet osuivat sarjan helpoimpiin hyppyihin, joiden jälkeen hän kasasi itsensä hienosti ja sai viimeiset vaikeimmat hyppynsä hienosti veteen.

Olympiapaikkaan hyvät mahdollisuudet

Kolme metriä on olympialaji, joten MM-kilpailuissakin siihen kuuluu semifinaalit, joihin jatkoi alkukilpailun 18 parasta, karsintarajaksi muodostui 419,20. 12 parasta puolestaan selviytyy finaaliin saaden maapaikan Rion olympialaisiin.

Kallungille torstain kisa antoi itseluottamusta olympiapaikan hakuun. Riossa lajissa kisaa enintään 32 hyppääjää, joten hänellä on realistiset mahdollisuudet saada olympiapaikka, kun loput kiintiöt ovat jaossa ensi keväänä. Kilpailu tulee olemaan erityisen tiukkaa. Nytkin vaivaisen puolentoista pisteen parannuksella Kallunki olisi noussut jo kaksi sijaa ylöspäin.

Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com

Henkilöt

Jouni Kallunki