Kahdeksan suomalaista ui jatkoon NEM-altaassa

#UUTINEN 8.7.2012

Nuorten EM-uintien päätöspäivän parhaasta ajasta vastasi Salla Elovirta perhosuinnin sprinttimatkalla. Joukkueenjohtaja Jari Varjonen oli tyytyväinen vaikka mitalia ei tänä vuonna tullutkaan.

Suomi heiluttaa! Kuva: Anna Piiroinen

Kisojen viimeisenä päivänä suomalaisilla oli vain vähän startteja. Päivän parhaasta ajasta vastasi Salla Elovirta 50 metrin perhosuinnissa. Salla paransi vanhaa ennätystään aikaan 28,69 ja jäi vain 28 sadasosaa semifinaalipaikasta. Toinen hyvä suorittaja oli Elisabeth Hyppönen, joka myöskin paransi ennätystään 50 perhosuinnissa aikaan 28,82.

Poikien sekauinti viesti jäi harmittavat kaksi sekuntia finaalipaikasta. Mainittava on ainakin Tuomas Pokkisen kova osuusaika perhosessa, 55,97.

Suomen joukkue saalisti kisoista yhteensä 10 semifinaalitasoista (vähintään 16. sija) suoritusta ja kaksi finaalipaikkaa. Huomattavaa on se, että jatkopaikkoja saalisti kahdeksan eri uimaria (Belgrad 2011 neljä uimaria). Tämä kertoo laajasta tasosta ja tämän vuoden NEM jatkaakin vuodesta 2008 alkanutta hyvää tasoa nuorten osalta.

Joukkueenjohtaja Jari Varjonen vetää nuorten EM-uintien antia yhteen:

“Kahdeksasta jatkoon päässeestä uimarista on hyvä ja ansaittua iloita. Terävä kärki jäi silti näissä kisoissa puuttumaan. Osaltaan tätä selittää kärkiuimarimme Matias Kosken harjoittelu kohti Lontoon kisoja. Antwerpenissa olleista uimareista puolet on nuorempaa ikäluokkaa. Näiden osalta määrätietoinen valmistautuminen kohti ensi kesän Puolan NEM kisoja pitää alkaa heti kesätauon jälkeen. Kovassa seurassa kilpaileminen vaatii äärimmäisen laadukkaan valmentautumisen kisoja kohti. Matkalla on hyvä olla mukana paljon haastavia kisoja kovatasoisessa ympäristössä muita huippuja vastaan. Me emme saa tyytyä keskinkertaisuuteen vaan huipulle tähtäävän urheilijan on tehtävä selkeitä valintoja ja sitouduttava yhteisesti valmentajansa kanssa tavoitteelliseen harjoitteluun tavoitetta kohti."

"Huippu-urheilu on hienoa. Jos se olisi helppoa niin se olisi tylsää. Juuri siksi NEM kisat ovat mahtava paikka haastaa itsensä uimarina ja valmentajana. Kaikki Euroopan juniori-ikäiset tähtäävät näihin kisoihin ja sen vuoksi taso täällä on kivenkova. Suomen joukkue on nostanut tasoaan ja olemme tällä hetkellä selkeästi kolmanneksi paras pohjoismaa. Seuraavan askeleen ottaminen vaatii vielä lisää kovaa, määrätietoista ja laadukasta harjoittelua. Otetaan siis yhdessä haaste vastaan ja tehdään kaikkemme uimareidemme kehittymisen eteen. Se tapahtuu päivittäin jokaisessa harjoituksessa, jokaisella vedolla ja jokaisella käännöksellä.”

Henkilöt

Jari Varjonen