Kahdeksalle uimarille urheilija-apurahaa

#UUTINEN 6.2.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi torstaina 94 kesälajin urheilijaa, jotka nauttivat ministeriön urheilija-apurahaa vuonna 2015. Mukana on myös kahdeksan uimaria.

Edellisten pitkän radan EM- ja MM-uintien mitalistit Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson ovat saaneet OKM:n suurimman urheilija-apurahan (20 000 euroa). Matias Koski, Jenna Laukkanen ja Leo Lähteenmäki saivat puolestaan pienen apurahan (10 000 euroa).

Mimosa Jallowia, Silja Känsäkoskea sekä Antti Latikkaa muistettiin 5 000 euron nuoren urheilijan valmennus- ja harjoitteluapurahalla. Yhteensä OKM myönsi urheilija-apurahoja kesälajien urheilijoille vajaat miljoona euroa.

Lue lisää OKM:n sivuilta 

Uimahypyt nousi HUY:n kakkoskategoriaan

Urheilija-apurahojen lisäksi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö tukee uintiurheilua tänä vuonna 228 tuhannen euron arvosta. Tuki kanavoidaan lajiliiton kautta jakautuen 160 000 euroa olympiauinnille, 45 000 euroa paralympiauinnille ja 23 000 euroa uimahypyille.

Uinti on säilyttänyt paikkansa HUY:n ykköskategorian lajeissa. Uimahypyt on nostettu tälle vuodelle kakkoskategorian lajiksi. Olympiauinnille osoitetusta tuesta jaetaan myös yksilötukea urheilijoille, josta tullaan tiedottamaan urheilijoita henkilökohtaisesti.