Junttilan juniorikisat päättyivät 21. sijaan

#UUTINEN 8.12.2016

Kazanissa kisatut nuorten MM-uimahypyt olivat Juho Junttilan viimeiset kansainväliset nuorten arvokisat. Kovatasoiset kisat jättivät hänetkin ilman finaalipaikkaa.

Suomen kolmen hengen nuorten MM-joukkue kotiutui Venäjältä ilman finaalipaikkoja. Suomen joukkueesta viimeisenä kisa-altaaseen hypännyt 18-vuotias Juho Junttila ylsi 21.sijalle yhteensä 33 nuoren miehen joukosta. Kilpailusarjaan ei mahtunut suuria epäonnistumisia, mutta varsinkin vaikeimpien hyppyjen veteenmenoihin jäi siistittävää. Taso tässä lajissa oli kova ja finaaliraja nousi edellisiä vuosia korkeammaksi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomea edustaneet Junttila, Roosa Kanerva ja Ronja Rundgren onnistuivat kohtalaisesti omissa suorituksissaan. Kaikki ylsivät hienosti M-tulosluokkarajaan, mutta huippusuoritukset jäivät tällä kertaa näkemättä.

Taso nuorten MM-kilpailuissa oli odotetun kova ja mukana oli useita Rion olympialaisissa menestyksekkäästi kilpailleita nuoria urheilijoita. Ainoastaan Kiinan joukkue oli pienoinen pettymys, sillä maa ei lähettänyt näihin kisoihin ykkösjoukkuettaan. Tästä huolimatta kiinalaiset saavuttivat viikon aikana useita mitaleita. Suurista hyppymaista isäntämaa Venäjä, Iso-Britannia ja Kanada onnistuivat erinomaisesti. Suomea lukuun ottamatta muut Pohjoismaat saivat kukin yhden finaalipaikan. 

Tulospalvelu