Junttila ja Sirkka hyppäsivät A-rajat

#UUTINEN 27.4.2014

Saksan Dresdenissä kisattiin viikonloppuna kovatasoinen Youth Diving Meet, jossa oli mukana myös Suomen parhaat nuoret uimahyppääjät. Tuloksena oli kaksi nuorten EM-kisojen A-rajaa ja kaksi B-rajaa.

Juho Junttila hyppäsi perjantaina itsensä finaaliin A-poikien metrin kilpailussa ja ylitti nuorten EM-kisojen A-valintarajan sekä alkuerissä että finaalissa. Prelissä Juho oli 12. pistein 424,15, mutta pystyi finaalissa vielä kirimään sekä sijoitustaan että pisteitään. Lopputulos oli 10. sija pistein 431,7. Finaalin tulos jäi vain 3,3 pistettä nuorten MM-kisojen B-valintarajasta (NEM A-raja 417 ja NMM B-raja 435). Voitto meni Saksan Timo Barthelille.

Ellen Sirkka ylitti A-tyttöjen kerroksella nuorten EM-kisojen A-valintarajan ja M-luokkarajan sijoittuen 16:nneksi pistein 309,3 (NEM A-valintaraja 303).

Roosa Kanerva oli B-tyttöjen metrillä 16. pistein 281 (M-luokkaraja ja NEM B-valintaraja - 5 pistettä A-valintarajasta) ja 3 metrillä 19. pistein 307,1 (samoin M-luokkaraja ja NEM B-valintaraja - 4 pistettä A-valintarajasta). Roosa hyppäsi pari viikkoa sitten Amsterdamissa paremmin ja sai siellä nuorten EM-kisojen A-rajan.

Saija Paavola osallistui B-tyttöjen kisaan, vaikka on vielä virallisesti tämän vuoden C-tytöissä. Saija oli B-tyttöjen kolmella metrillä 22. pistein 301,9, mikä oli M-luokkaraja ja Saijan oma ennätys. 32 vanhemman tytön joukossa tosi kovassa kisassa tämä oli Paavolalta erittäin hyvä suoritus.

Dresdenin IYDM on yksi kovimmista nuorten kisoista. Osallistujia on 22 maasta: Italiaa lukuun ottamatta mukana on kaikki Euroopan kovat maat. Lisäksi mukana on maajoukkueet Kanadasta ja Australiasta, jotka ovat maailman parhaita hyppymaita. Osallistujia on aina Etelä-Afrikasta saakka.

Mukana on lukuisia nuorten EM-voittajia kuten Kaspar Lesiak, Diana Shelestyk, Elena Chernykh, nuorten MM-mitalisteja ja -finalisteja. Käytännössä enimmäkseen samoja nimiä kuin viime vuosien NEM- ja NMM-kisoissa. Osallistujia useimmissa lajeissa on yli kolmekymmentä.


Tulospalvelu