Jenna vauhdissa viimeisissä nuorten kisoissaan

#UUTINEN 30.6.2012

Nuorten lyhyen radan mestaruusuinneissa Tampereella on kisattu kolme ensimmäistä jaksoa. Kisaennätyksiä on tullut jo kuusi, joista kaksi on Jenna Laukkasen käsialaa.

Tampereella käynnissä olevien nuorten lyhyen radan mestaruusuintien kaikissa viesteissä on tähän mennessä syntynyt kilpailuennätykset. Poikien sekauintiviestissä ennätyksen kellotti perjantaina Lahden Uimaseura, kaikki muut viestiennätykset ovat syntyneet Cetuksen toimesta.

Jenna Laukkanen on intoutunut viimeisissä nuorten mestaruusuinneissaan ennätysvauhtiin jo kahdessa lajissa. Laukkanen ui 200 metrin selkäuinnin mestariksi ajalla 2:11,09. Sotkamolainen paransi reilut kolme ja puoli sekuntia turkulaisen Jane Kaljosen nimissä ollutta kisaennätystä vuodelta 2004. Laukkasen aika on myös epävirallinen nuorten Suomen ennätys (tytöt-17). 200 metrin sekauinnissa Laukkanen höyläsi omasta viime vuotisesta kisaennätyksestään lähes kolme sekuntia pois tuloksella 2:14,21.

Kisat ovat tarjonneet myös muita hyviä tuloksia. Poikien satasen vapaassa Jyväskylän Teemu Vuorela kauhoi 50,52 jääden Reijo Hyvesen kisaennätyksestä vain kahdeksan sadasosaa. Joensuun Uimaseuran Nea Norismaa puolestaan jäi vain neljä sadasosaa 200 metrin perhosen kisaennätyksestä. Norismaa kauhoi 2:16,44, kun espoolaisen Petra Soinisen kisaennätys kirjoitetaan 2:16,40.

Ensi viikolla Belgiaan nuorten EM-uinteihin lähtevien uimareiden otteet ovat olleet Tampereella erinomaisia. Kisat jatkuvat sunnuntaina kahdella jaksolla klo 9:30 ja 16:00.

Tulokset, ennätykset ja seurapisteet kisasivulla.

Livetiming