Jenna Laukkanen viimeisteli kisat pronssilla

#UUTINEN 18.7.2010

Nuorten EM-uinnit päätettiin suomalaisittain tyttöjen voimin. Jenna Laukkanen ja sekaviestijoukkue nähtiin sunnuntain finaaleissa. Laukkanen nappasi toisen NEM-mitalinsa.

Nuorten EM-uintien sunnuntain aamujakso toi Suomen joukkueelle kaksi paikkaa illan finaalijaksolle. Viimeisellä kilpailujaksolla altaassa nähdään Sini Kuutamo, Suomen tyttöjen viestijoukkue sekä jo eilen finaalipaikkansa varmistanut Jenna Laukkanen.

Sini Kuutamo paransi 50 metrin perhosuinnissa upeasti puoli sekuntia omaa ennätystään ja eteni illan välieriin ajalla 29,05. Alkuerien nopein oli Ukrainan Nadiya Koba ajalla 27,94.

Tyttöjen 4x100 m sekauintiviestissä Suomen joukkue selvisi hienosti kuudentena sunnuntai-illan finaaliin. Joukkueessa uivat Lotta Nevalainen, Jenna Laukkanen, Laura Kurki ja Katja Pyörälä. Lotta Nevalaisen avausosuuden aika 1:04,71 on uusi henkilökohtainen ennätys.

Sunnuntaiaamun jatkoon selvinneet suomalaiset

Tytöt 50 m PU alkuerä
25) Sini Kuutamo 29,05 (välieriin)

Tytöt 4x100 m SKUV
6) Suomi 4:20,26 (Lotta Nevalainen, Jenna Laukkanen, Laura Kurki, Katja Pyörälä)

Jenna kurotti vielä pronssia!

Jenna Laukkanen nappasi vielä viimeisenä kisapäivänä toisen Nuorten EM-mitalin. 100 metrin rintauinti kulki uuteen ennätysaikaan 1:10,42 ja vei Jennan kolmospallille. Etukäteen valmentajan kanssa oli suunniteltu taktiikka täysillä alusta asti ja niin mentiin.