Jenna Laukkanen täräytti ennätyskirjat sekaisin

#UUTINEN 28.1.2011

Vaasassa uitavat lyhyen radan SM- ja vammaisten SM-uinnit ovat ehtineet puoliväliin. Perjantaina, toisen kisapäivän jälkeen, SE-saldo näytti kolmea.

Seurapisteiden kärkikolmikossa on tiukka kuhina Cetuksen, HSS:n ja Jyväskylän kesken. Espoolaiset lähtevät johtoasemassa kolmanteen kisapäivään 20 pistettä helsinkiläisiä ja 26 pistettä keskisuomalaisia edellä. Kisaisäntä Vaasan Uimaseura hämmentää kotihallissan pistekeitosta viidentenä heti raisiolaisten perässä.

SM-uintien toistaiseksi kovin pommi koettiin perjantaina, kun Vuokatin Jenna Laukkanen yllätti koko SM-väen, mukaan lukien itsensä altaassa.

- Katsoin sinne tulostaululle ja ajattelin, että ei tää voi olla totta, Laukkanen pyöritteli vielä pitkään uinnin jälkeen.
Hän voitti 100 metrin rintauinnin sensaatiomaisella ennätysparannuksella kellottaen 1:06,96. Hänen edellinen ennätyksensä oli 1:08,56 viime joulukuun nuorten PM-uinneista. Vaasassa oma ennätys kohentui siis hurjat 1,6 sekuntia, ja Katja Lehtosen reilun vuoden ikäinen Suomen ennätyskin peräti 1,12 sekuntia. Naisten 100 metrin rintauinnin ennätyshistoriassa hypättiin nyt siis kokonaan 1:07-sekuntiluvun yli.

- Ei tänne nyt ihan kunnollista herkistelyä ole tehty, mutta vähän kuitenkin, sen verran, että omat enkat voisi parantua. Satanen ei ole yleensä tupannut kulkemaan, mutta nyt sitten näköjään kulki, Laukkanen totesi.
Silti hän löysi uinnistaan vielä parantamisen varaa pintautumisista ja ensimmäisen käännöksen liu'utuksesta. SM-ohjelmassa Laukkasella on vielä 200 ja 50 metrin rintauinnit, sekä 400 metrin sekauinti.

Myös pitkissä vapaauintiviesteissä on rikottu Suomen ennätyksiä. Swimming Jyväskylän miehet Ari-Pekka Liukkonen, Teemu Vuorela, Antti Viilos ja Severi Allonen päivittivät SE:ksi 7:24,08 parantaen vanhaa yli kaksi ja puoli sekuntia.
Cetus ui puolestaan Anni Alitalon, Jenni Ruohoniemen, Petra Soinisen ja Hanna-Maria Seppälän voimin vielä komeamman SE-parannuksen 2,78 sekunnin marginaalilla lukemiin 8:11,76.

Tulokset ja seurapisteet löytyvät kilpailusivulta.

Tulosarkisto ja reaaliaikainen tulospalvelu myös Livetimingin sivuilla.

"