Jari Varjonen jatkaa maajoukkueen vetäjänä

#UUTINEN 2.8.2016

Keväästä 2015 uintimaajoukkueen vastuuvalmentajana toiminut Jari Varjonen jatkaa pestissään myös seuraavan olympiadin, eli Tokion 2020 olympialaisiin saakka. Varjosen työnimikkeenä on jatkossa olympiavalmentaja.

Jari Varjosen tehtäviin olympiavalmentajana kuuluu muun muassa uinnin arvokisajoukkueiden joukkueenjohtajuus. Kuva: Jussi Salminen

Turkulainen Jari Varjonen jatkaa Suomen Uimaliiton uinnin maajoukkueen vastuuvetäjänä seuraavan olympiadin ajan. Varjonen otti viime vuoden maaliskuussa vastuulleen maajoukkueen toiminnan päävalmentaja Bo Jacobsenin työsopimuksen purkauduttua. Aiemmin Varjonen oli toiminut nuorten uintimaajoukkueen valmentajana.

– Suomalainen uinti on viime vuosina ottanut selkeitä askeleita eteenpäin. Olen saanut olla kokemassa ja tekemässä näitä askeleita ja odotan innolla tulevaa matkaa kohti seuraavaa olympiadia. Suomalainen uinti perustuu hyvään yhteistyöhön uimareiden ja heidän henkilökohtaisten valmentajiensa kanssa. Koen, että suuntamme on oikea ja on erittäin innostavaa saada jatkaa yhteistä matkaa eteenpäin, kommentoi Jari Varjonen.

Uinnin maajoukkuetoimintaa on kehitetty yhteistyössä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa. Maajoukkueen tukena on ollut asiantuntijatiimi, jossa on mukana muun muassa lääkäri, fysioterapeutti, psyykkinen valmentaja ja tekniikka- ja kilpailuanalyysien tekijät.

– Haluamme varmistaa hyvän toiminnan jatkumisen kohti Tokion olympialaisia 2020. Olemme olleet tyytyväisiä uinnin tuloksiin ja toimintakulttuurin uudistumiseen, kertoo lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen Huippu-urheiluyksiköstä.

Jari Varjonen tulee toimimaan jatkossa olympiavalmentaja-nimikkeellä.

Henkilöt

Jari Varjonen