Hulkko rikkoi MM-kisarajan 50 metrin rintauinnissa Tukholmassa

#UUTINEN #UINTI 14.4.2023

Swim Open Stockholmissa nähtiin toisen kisapäivän A-finaaleissa yksitoista suomalaista. 

Naisten 50 metrin rintauinnin A-finaalissa ui kolme suomalaista. Ida Hulkko sijoittui kolmanneksi ajalla 30,86, joka tuo tamperelaisuimarille paikan kesän pitkän radan MM-kisoihin Japanin Fukuokaan. Hulkko oli syystäkin tyytyväinen uintiinsa.

– Illan uinti oli enemmän tahtoa kuin taitoa, mutta tässä vaiheessa se oli ihan riittävä. Aamun uinti oli huomattavasti parempaa suorittamista, kuin viime viikolla Helsingissä. Helsingin kisojen jälkeen tiesin, että on aika paljon vielä annettavaa tässä vaiheessa kautta. Pitää olla hyvillä mielin, että MM-raja tuli ja pystyn nyt rauhassa keskittymään sataselle (100 metrin rintauinti) ja kesää kohti. Aika on mitä on, mutta pitää olla erittäin tyytyväinen ja ei tässä voi mutristella. Pikkuhiljaa rakennetaan taas sitä kisakuntoa, mikä on aiemminkin ollut. Lupaa kyllä hyvää ja olen hyvillä fiiliksillä. Tästä on hyvä jatkaa kevään kisaurakkaa, Hulkko iloitsee.

Salon Uimareita edustava Kiia Metsäkonkola ui saman lajin viidenneksi ajalla 31,21. Veera Kivirinta oli finaalin kuudes. Tampereen Tatua edustava Kivirinta pysäytti kellot aikaan 31,40.

Miesten 100 metrin rintauinnin A-finaalissa nähtiin yksi suomalainen. Matti Mattsson oli A-finaalin toinen ajalla 1.01,20.

Naisten 100 metrin perhosuinnin A-finaalissa nähtiin kaksi suomalaista. Uinti Turkua edustava Aliisa Soini oli viides. Soinin aika oli 1.01,09. Simmiksen Laura Lahtinen ui finaalin kuudenneksi ajalla 1.01,62.

Naisten 400 metrin sekauinnin A-finaalissa nähtiin neljä suomalaista. Louna Kasvio oli finaalin toinen (4.54,60), Sofie Nauklér viides (5.01,61), Wilma Sundt seitsemäs (5.03,00) sekä Ada Hakkarainen kahdeksas (5.06,25). Nauklérin aika alitti nuorten MM-kisarajan.

Illan viimeisessä lajissa nähtiin yksi suomalainen. Miesten 50 metrin selkäuinnin A-finaalissa Ronny Brännkärr ui seitsemänneksi. Kemin Työväen Uimareita edustava Brännkärr kellotti ajan 25,91.

Illan B-finaaleissa nähtiin yksi nuorten MM-kisarajan alitus. Uinti Turkua edustava Ajjuub Ezzat alitti nuorten MM-kisarajan 50 metrin selkäuinnissa. Ezzat kellotti ajan 26,40 ja oli viides.

Perjantai-illan tulokset: B- ja C-finaalit | A-finaalit