Ajjuub Ezzat rikkoi Jani Sievisen yli 30 vuotta vanhan ennätyksen Tukholmassa

#UUTINEN #UINTI 15.4.2023

Ajjuub Ezzat (vasemmalla) pääsi juhlimaan NSE-aikaansa Tukholmassa. Kuva: Tampere SM2022 (Teemu Moisio)

Tukholman Swim Openissa nähtiin upeita suomalaissuorituksia ja kisarajojen alituksia myös kolmantena kisapäivänä.

Lauantain finaaleissa nähtiin tasan 20 suomalaisnimeä, joista A-finaaleissa ui viisi. Illan kovinta suomalaisuintia ei kuitenkaan tänään nähty A-finaaleissa vaan miesten 100 metrin selkäuinnin B-finaalissa. Mukana oli kaksi suomalaista, Niki Karlsson sekä Ajjuub Ezzat joista Karlsson ui seitsemänneksi ajalla 57.50. Ezzat puolestaan pysäytti kellot aikaan 56.56 ja rikkoi ajallaan yli 30 vuotta vanhan Jani Sievisen hallussapitämän nuorten Suomen ennätyksen. 

“Tuntuu hienolta rikkoa Janin 30 vuoden takainen ennätys. Uinti kulki yllättävän hyvin, kaikki meni nappiin ja ylipäätään jäi hyvä fiilis.”

Sievisen vanha ennätys oli 56.64 ja näin kahdeksan sadasosan turvin Ezzat nappasi itselleen ennätyksen. Samalla aika alitti myös nuorten MM-kisarajan.

Muissakin lajeissa nähtiin kisarajojen alituksia, kun Lotta Moilanen sekä Inka Vahtola alittivat rajoja uinneillaan.

Oulun Uintia edustava Moilanen ui naisten 200 metrin sekauinnin A-finaalissa kuudenneksi ajalla 2,20.95 ja alitti ajallaan nuorten EM-kisojen A-rajan. Myös Laura Lahtinen ui 200 metrin sekauinnissa ja oli kahdeksas ajalla 2,25.49. Saman lajin B-finaalissa nähtiin myös suomalaisloistoa kun Wilma Sundt oli nopein ajalla 2,22.02 ja Daniela Lietzen kolmas ajalla 2,23.96.

Cetus Espoon Inka Vahtola alitti NEM-kisojen B-rajan uiden naisten 50 metrin vapaauinnin C-finaalissa ajan 26.60. Vahtola oli oman eränsä kolmas ja vain kuusi sadasosaa hitaamman ajan uinut Kiia Metsäkonkola oli neljäs.

Lauantai-illan tulokset löydät täältä.