Henkilökohtaiset SE:t paukkuivat Hangzhoussa

#UUTINEN 13.12.2018

Mimosa Jallow ja Jenna Laukkanen liekittivät torstai-illan suomalaisittain lyhyen radan MM-altaalla Kiinassa. Hanna-Maria Seppälä joutui syntymäpäivänään luovuttamaan lähes 20 vuotta dominoimansa Suomen ennätyksen.

Kuva: Jussi Salminen

Mimosa Jallow sai perhosuintinsa aamun alkuerien jälkeen aivan uuteen lentoon. Hän ui 50 metrin välierissä aikaan 25,71 ja paransi viime vuotista Suomen ennätystään yhdeksällä sadasosalla.

– Tämä antaa itselle vähän lisää luottoa. Startti ei ollut hyvä, mutta seinät osuivat nyt hyvin ja mulle ne ei perhosessa yleensä ikinä osu. Kerrankin sain ne kohdilleen, Jallow iloitsi.

Uusi SE vei hänet semifinaalien 12. sijalle. MM-finaalikaan ei jäänyt kauaksi, vaikka neljä sijaa välissä olikin. Karsintarajaksi muodostui 25,60.

Laukkanen pääsi vihdoin alle 59 – ja pitkälle

Sadan metrin sekauinnissa aamulla helpon alkukisan uinut Jenna Laukkanen pisti kaasun pohjaan välierissä ja tuli komeaan Suomen ennätykseen, 58,60. Se vei hänet jaetulla 6. sijalla perjantaiksi MM-finaaliin. Oma ennätys koheni peräti neljä kymmenystä.

– Hyvin meni, mutta nyt vähän hapottaa, Laukkanen kertoi kiiruhtaessaan valmistautumaan viestifinaaliin.

Matkan Suomen ennätystä piti hallussaan tänään syntymäpäiviään viettävä Hanna-Maria Seppälä. SE oli Seppälän hallussa vuodesta 1999 alkaen ja hän kirjautti tämän  peräti 14 kertaa, niistä kolme oli myös aikanaan Euroopan ennätyksiä. Viimeisin SE-aika oli 58,86 vuodelta 2009, eli se oli uitu niin kutsutulla kumipuvulla. Laukkanen höyläsi ennätyksestä yli varttisekunnin.

– Se lähti vähän lapasesta, Laukkanen iloitsi myöhemmin.

– Kun sekauinnissa se perhonen lähtee helpolla, niin sitten siitä uinnista tulee hyvä. Nyt se tuntui rennolta, ja ajattelin, että antaa mennä ja luotin siihen, että vapaauinti kulkee vielä lopussa. Tosi tyytyväinen olen kokonaisuuteen, Laukkanen jatkoi.

Viestijoukkue osoitti paikkansa vaikkei aikaa parantanutkaan

Sekajoukkueiden 4x50 metrin sekauintiviestin finaalissa Suomen vauhti putosi aamusta reilulla kolmella kymmenyksellä numeroihin 1.39,38. Tämä tuotti Mimosa Jallow’lle, Jenna Laukkaselle, Riku Pöytäkivelle ja Ari-Pekka Liukkoselle kahdeksannen sijan. Laukkasella painoi jäsenissä viestin alla uitu sekauintivälierä, hänen rintauintivauhtinsa putosi aamusta noin kahdeksan kymmenystä.

Nyt sekajoukkueiden sprinttiviestit ovat olleet MM-tasolla mukana neljä vuotta, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun Suomi sai sekä vapaa- että sekauintiviestin läpi MM-finaaliin. 


Uimaliiton MM-kisasivu 

Suorat lähetykset Yle Areenassa 

Seuraa MM-kisoja myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä