Hanski palasi radalle ÅSK:n juhlakisoissa

#UUTINEN 25.3.2013

Turun Uintiklubi ÅSK juhli viikonloppuna seuran satavuotista taivalta. Perinteiset Impivaaran Turku Super Games -kisat palasivat ohjelmistoon 100-vuotisjuhlakisoina.

ÅSK-seniorit, Raikas Ylönen, Kalevi Hiltunen ja Birger Starck luovuttivat juhlavastaanotolla liki yhdeksän vuotta kestäneen projektin tuloksena ÅSK 100 vuotta -historiikin.

ÅSK vietti 100-vuotisjuhliaan arvokkaissa tunnelmissa viime viikonloppuna. Kaksipäiväisten juhlakisojen lisäksi juhlavastaanotolla julkistettiin tuore 100-vuotishistoriikki ja tarjottiin kakkukahvit kaikille kisoihin osallistuneille. Lauantain iltajuhlassa seuran perinteisellä kotipaikalla Kupittaan maauimalan naapurissa yli sata juhlavierasta oli muistelemassa ÅSK:n vaiheita. Uimaliiton puolesta ÅSK:ia oli onnittelemassa puheenjohtaja Sami Wahlman

Super-vieraita vain Liettuasta

Turku Super Games -kisat järjestettiin jo 27. kerran, mutta nyt ensimmäistä kertaa uusitussa Impivaaran uimahallissa. Kisa sai alkunsa jo vuonna 1984. Halliremontin aiheuttama kisatauko lieni verottanut osallistujamäärää, sillä erissä ei ollut tällä kertaa ruuhkaa. Ulkomaisia vieraita oli saapunut vain Liettuan Delfinas-seurasta, josta löytyikin maan uusien olympiaperinteiden mukaisesti hyvin vahva taso tyttöjen rintauinnissa, 15-vuotiaiden tyttöjen rintauintisatasella liettualaiset ottivat kolmoisvoiton. Aikaisemmin Turku Super Gamesit ovat olleet suositut kisat ulkomaistenkin keskuudessa alkuerä- ja finaaliohjelmistoineen.

Hanskin vauhti ei ole kadonnut vuosien myötä

ÅSK:n satavuotisjuhlan kunniaksi paluun kisaradoille teki myös seuran olympiauimari ja edelleen 200 metrin perhosen Suomen ennätystä vuodelta 1997 pitävä Vesa Hanski. Perhosen sprinttimatkalle pitkän harkinnan jälkeen osallistunut Hanski jatkoi siitä, mihin jäi vuonna 2009 kisaradoilta vetäydyttyään, sillä matka kulki täsmälleen samaan aikaan kuin neljä vuotta sittenkin, 25,73. Se toi Hanskille juhlakisojen hopeaa, kun Ossi Oksa vei kultamitalin naapuriseuraan (25,18). Hanskia jännitti ennen uintiaan eniten ”uusi” track-startti, josta hän ei ollut juuri kokemuksia saanut. 


Turku Super Gamesin tulokset

Henkilöt

Sami Wahlman