Hallaselkä sai kokemusta finaalipaikan tuntumassa

#UUTINEN 11.8.2018

EM-uimahypyt Edinburghissa sai suomalaisittain hyvän päätöksen, kun Lauren Hallaselkä hyppäsi mukavan tasaisen sarjan kolmen merin alkukilpailussa. Finaalipaikka ei jäänyt kauaksi.

Uimahyppyseura Tiiroja edustava 15-vuotias Lauren Hallaselkä onnistui aikuisten arvokisadebyytissään hienosti. Hallaselkä teki tasaisen viiden hypyn sarjan, johon mahtui vain pieni kauneusvirhe sarjan kolmannessa hypyssä. Kokonaispisteet 227,00 riittivät Edinburghin EM-kisoissa 16:nteen sijaan. Kokemusta näistä kisoista hakenut kaksinkertainen nuorten EM-mitalisti jäi finaalista lopulta vain reilut 10 pistettä.

– Olen tyytyväinen tähän kilpailuun, varsinkin neljäs hyppy, ulospäin kaksi ja puoli volttia, onnistui tänään hyvin, Hallaselkä kommentoi kilpailun jälkeen.

Ulospäin pyörivä vapaavalintainen hyppy on Hallaselän sarjan uusin hyppy, joka otettiin mukaan kilpailuihin vasta tänä vuonna.

– Itse kilpailutilanne oli vähän jännittävä, mutta pysyin kohtuullisen rentona kilpailun läpi. En miettinyt liikaa, vaan annoin vaan mennä. Nuorten arvokilpailuihin verrattuna tämä kilpailu oli tietysti kovatasoisempi ja kamerat seuraavat meitä koko ajan, Hallaselkä analysoi. 

Hallaselkä on kaksinkertainen nuorten EM-mitalisti tältä vuodelta ja saavutti finaalipaikan myös nuorten MM-kilpailuissa.

– Nuorten arvokilpailuissa olen tottunut tavoittelemaan ja saavuttamaan finaalipaikkoja. Täältä aikuisten kisoista hain enemmän kokemusta tulevaisuutta varten. Harjoituksissa oli kiva katsoa kokeneempien arvokisamenestyjien hyppyjä ja oppia niistä. 

Hallaselkä oli naisten 3 metrin kilpailun nuorin osallistuja ja kilpailee seuraavat kolme vuotta vielä juniorisarjoja, eli kiirettä ei ole. Vertailun vuoksi todettakoon, että esimerkiksi finaalin ulkopuolelle jäänyt Ruotsin Daniella Nero on kilpaillut arvokilpailuja jo silloin, kun Hallaselkä vasta syntyi.

Hallaselän ensi kauden tavoitteena on nopeusvoimaominaisuuksien vahvistaminen ja sarjan vaikeuttaminen muun muassa eteenpäin kolmella ja puolella voltilla.

– Myös taaksepäin kierrehyppyyn haluan lisätä yhden kierteen, Hallaselkä lisää.


Tulospalvelu 

Suomalaistulokset Uimaliiton EM-kisasivulla

Henkilöt

Lauren Hallaselkä