D-junioreiden ikäkausimestaruuksista pelattiin viikonloppuna Espoonlahdessa

#UUTINEN #VESIPALLO 15.4.2024

Perjantaina karsittiin kahdessa otteluparissa pääsystä lauantain semifinaaleihin. Keravan Uimarit voitti Kuhat 3-11 ja Vepr puolestaan Uinti Tampereen 18-11. Ylemmän jatkosarjan voitolla Cetus pääsi suoraan viikonlopun finaaleihin ja sai samalla myös kotiedun, eli finaalit järjestettiin Espoonlahdessa. Toinen suoraan finaaleihin päässyt joukkue oli ylemmän jatkosarjan toiseksi sijoittunut Turun Uimarit.

Lauantaina semifinaaleissa pelasivat Cetus ja Keravan Uimareiden joukkueen, jonka riveissä pelasi myös Kuopion Uimaseuran junioreita. Cetus otti 19 - 6 (8-2, 4-0, 2-2, 5-2) voiton Keravan Uimareista ja varmisti samalla pääsyn mestaruustaistoon sunnuntaina. Lauantain toisessa semifinaaliottelussa eestiläinen Vepr voitti Turun Uimarit 5 - 8 (0-2, 1-3, 2-1, 2-2) ja selvitti tiensä finaaliotteluun Cetuksen vastustajaksi.

Sunnuntaina pelattiin ensin pronssiottelu Turun Uimareiden ja Keravan Uimareiden välillä. Ottelu oli äärimmäisen jännittävä ja tasaväkinen. Varsinainen peliaika päättyi tasan 5-5 (1-1, 1-0, 0-0, 3-4), jolloin ratkaisua lähdettiin hakemaan rankkareilla. Myös rangaistuslaukauskisa oli hyvin tasainen ja ratkaisua saatiin odottaa pitkään. Lopulta Turun Uimarit oli hiuksenhienosti parempi ja otti voiton sekä pronssia  kokonaislukemin 19-18. Keravan Uimarit sijoittui neljänneksi.

Finaaliottelussa Cetus aloitti Vepriä vastaan erittäin vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen 4-0 ja puoliajalla 12-1. Ottelu jatkui loppuun saakka Cetuksen selkeässä hallinnassa ja päättyi espoolaisten voittoon lukemin 26-7 (4-0, 8-1, 6-3, 8-3). D-junioreiden ikäkausimestaruus meni Cetukselle. Vepr sijoittui toiseksi ja Turun Uimarit kolmanneksi.