Cetuksen C-juniorit voittivat vesipallon vuoden 2024 ikäkausimestaruuden

#UUTINEN #VESIPALLO 29.4.2024

Espoonlahdessa oli vilkas uintiurheiluviikonloppu kun paikalla oli yli 850 uimaria ja vesipalloilijaa. Vesipalloilijat pelasivat C-junioreiden ikäkausimestaruudesta ja uimarit kisasivat Laviaareissa.

Cetus lähti viikonloppuun hienoisena ennakkosuosikkina voitettuaan C-junioreiden runkosarjan neljällätoista otteluvoitolla ja yhdellä tasapelillä. Lauantain semifinaaliottelussa Cetuksen vastustajana oli runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Sentterit Porista. Cetus voitti Sentterit lukemin 24 - 8 (6-0, 5-2, 9-2, 4-4) ja eteni sunnuntain mestaruusotteluun. Lauantain toisessa otteluparissa Vepr Eestistä voitti Turun Uimarit tiukan ottelun jälkeen 14 - 16 (5-4, 6-4, 2-3, 1-4).

Sunnuntaina Turun Uimarit ja Sentterit pelasivat ensin pronssista. Ottelu oli alusta saakka Turun Uimareiden hallintaa ja kun Turun Uimareiden puolustus piti hyvin myös lukuisissa alivoimatilanteissa, otti Turun Uimarit pronssia lukemin 22 - 6 (5-1, 3-2, 6-0, 8-3).

Cetus lähti mestaruusotteluun Vepriä vastaan hyvällä asenteella ja piti ottelua hallussaan alusta loppuun saakka. Cetuksen puolustus toimi hyvin koko ottelun ajan ja myös maalivahtipeli oli onnistunutta. Veprin puolustus ei onnistunut pysäyttämään Cetuksen hyökkäyksiä ja Cetuksen pelaajat kykenivät maalintekoon laajalla rintamalla. Cetuksen voittolukemiksi kirjattiinkin selkeät 20 - 3 (5-1, 3-0, 5-1, 7-1). Cetuksen valmentajat Oskari Ollila ja Sandor Barany olivat erittäin tyytyväisiä joukkueen suoritukseen ja sanoivat finaaliottelun olleen pelillisesti koko kauden paras esitys joukkueelta.

C-junioreiden ikäkausimestaruussarjan tulokset:

1. Cetus
2. Vepr
3. Turun Uimarit
4. Sentterit

 

Toiseksi IKC-sarjassa sijoittui Vepr 
IKC-sarjan kolmanneksi sijoittui Turun Uimarit