Bergen Open alkoi suomalaisilta hienosti

#UUTINEN 6.4.2017

Kansainvälisen Bergen Openin aloituspäivä onnistui suomalaisilta mallikkaasti. Ensimmäisen kilpailupäivän aikana saavutettiin kaksi uutta ensi kesän nuorten EM-kisojen A-valintarajaa ja kaksi uutta B-valintarajaa.

Kilpailut käydään Bergeniin vielä uutuuttaan kiiltelevällä AdO-areenalla, jossa kilpaillaan myös ensi kesän nuorten EM-kilpailut. Tulevat arvokilpailut, upea halli ja norjalaisten loistavat kilpailunjärjestämistaidot ovat tänä vuonna houkutelleet paikalle lähes 200 osallistujaa peräti 16 maasta ja mukana on useita viime vuosien NEM- ja EM-mitalisteja.

Päivän parasta antia tarjosivat Tiirojen 14-vuotiaat Lauren Hallaselkä ja Anni Paloheimo. Molemmat ylittivät B-tyttöjen yhden metrin ponnahduslaudalla kirkkaasti A-valintarajan ja kisaavat näin ollen ensi kesänä tällä samalla areenalla ensimmäisissä arvokisoissaan. Laurenin parasta valttia tänään oli kilpailusarjan tasaisuus ja loppusijoitus oli hienosti neljäs 32 kilpailijan joukosta. Annin loppusijoitus oli kuudes. Tytöt päättivät 13 tunnin kilpailupäivänsä illalla vielä upeaan syncrosarjaan tyttöjen kolmella metrillä. Uudet ennätyspisteet toivat suomalaisparille hopeamitalin, ylittivät kirkkaasti B-valintarajan ja jäivät uupumaan A-valintarajasta vain pari pistettä. Kannattaa muistaa, että parihypyissä A-valintaraja on kova, sillä se lasketaan kaksien edellisten kisojen neljänneksi sijoittuneiden keskiarvosta.

Särö Paavolan hyvässä sarjassa

Päivän toisen B-valintarajan saavutti Saija Paavola A-tyttöjen kerroksilla. Ensimmäistä vuotta A-sarjassa kilpaileva 15-vuotias Saija pääsi vihdoin tekemään paluun kansainvälisiin kilpailuihin, sillä loukkaantumisen vuoksi edellisistä ulkomaan kisoista ehti vierähtää lähes 10 kuukautta. Kahdeksan hypyn sarjaan mahtui paha epäonnistuminen kuudennella hyppykierroksella, kun käsiltä lähtevä hyppy jäi käsinseisonnan epäonnistumisen vuoksi kokonaan ilman pisteitä. Muiden hyppyjen onnistumiset ja perustekniikan taso toivat kuitenkin B-valintarajan NEM-kisoihin.

Päivän aikana nähtiin hienoja suorituksia myös nuoremmilta tytöiltä. C-tyttöjen kolmen metrin ponnahduslaudalla otettiin hopeaa Tiirojen Pinja Pylkäksen toimesta. Kilpailu oli suomalaismenestys muutoinkin, sillä viiden parhaan joukkoon mahtui tässä kilpailussa peräti kolme suomalaista Tiirojen Eerika Revon ollessa neljäs ja Vantaa Divingin Odessa Käckin viides.

Myös Vantaa Divingin Roope Rundgren sijoittui hienosti neljänneksi C-poikien metrillä