Belgradin Nuorten EM-avauksesta tuli iso jytky:<br>Jenna Laukkanen sprinttasi pronssille ja<br>Matti Mattsson upotti Pihlavan SE:n

#UUTINEN 6.7.2011

Nuorten EM-uinnit käynnistyivät Belgradissa keskiviikkona ja Suomi avasi heti mitalitilinsä. Lisäksi jännitettävää hankittiin jo torstai-illallekin. Avauspäivän nimet olivat Jenna Laukkanen ja Matti Mattsson mutta koko joukkue on hyvässä vireessä.

Kisat alkoivat suomalaisten kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä tulokset kohentuivat sekuntitolkulla. Aamun alkueristä jatkoon selviytyi peräti neljä suomalaisuimaria, Jenna Laukkanen, Veera Kivirinta, Matti Mattsson ja Matias Koski.

Jenna Laukkanen oli huimassa vireessä jo ensimmäisenä kisapäivänä 50 metrin rintauinnissa. Laukkanen ei ole parhaimmillaan sprintterinä, mutta keskiviikkoiltana kaulaan ripustettu pronssimitali todisti, että vuokattilainen on vaarallinen matkalla kuin matkalla. Hän selviytyi välieristä finaaliin neljänneksi nopeimpana, ja kohensi ennätystään peräti neljällä kymmenyksellä juuri siinä tärkeimmässä paikassa, EM-finaalissa. Laukkanen otti pronssia ajalla 32,11. Voiton vei Irlannin Sycerika McMahon (32,00) ja hopeaa Unkarin Anna Sztankovics (32,02).
Samalla matkalla Veera Kivirinta sijoittui yhdeksänneksi ajalla 33,08.

Matti Mattsson kauhoi 200 metrin rintauinnin välierien toiseksi parasta vauhtia 2.13