Avovesiuinnin nuorten EM-kisoihin lähtee kaksi suomalaista

#UUTINEN #UINTI 4.7.2024

Louna Kasvio aikuisten avovesiuinnin EM-kilpailuissa kesäkuussa. Kuva: Deep Blue Media

Nuorten avovesiuinnin EM-kilpailut järjestetään 12.–14.7 Itävallan Wienissä. Suomen joukkueessa nähdään kaksi uimaria: Eetu Autio sekä aikuisten EM-kisoissakin uinut Louna Kasvio. Molemmat uimarit edustavat Espoon Kilpauintia. Valmentajana kisareissussa toimii Antti Kasvio.

Autio lähtee kisoihin hakemaan kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. Tavoitteena on myös päästä kilpailemaan Euroopan nuorten huippuja vastaan.

Kevät on mennyt Autiolla hyvin. Alkukeväästä treenit ovat käsitelleet enemmän perus- ja vauhtikestävyyttä, mikä on auttanut hänellä tietynlaisen pohjan rakentamisessa. Tämän jälkeen on ollut paljon intensiivistä harjoittelua allasuintia varten. Alkukesästä Autio kävi avovesikilpailuissa, jotka auttoivat häntä hiomaan tekniikkaa NEM-kilpailuihin.

Uimari on sairastellut varsinkin alkukaudesta, mikä on haitannut hänen harjoitteluansa. Hän on silti lähdössä kisoihin odottavaisin mielin.

– Jännitystä on, mutta otan sen positiivisen kautta. Kisoihin valmistautuminen on sujunut suunnitelmien mukaan ja olen saanut paljon itseluottamusta onnistuneiden harjoitusten kautta, Autio kommentoi.

Suomelaisten aikataulu Wienissä (Suomen aikaan):

Perjantai 12.7.2024
16.00 | M J2, 7,5 km (Eetu Autio)

Lauantai 13.7.2024
12.00 | N J3, 10 km (Louna Kasvio)

Kaikki avoveden NEM-kilpailuista

Uimahyppyjen MM-kisoja seurataan Uimaliiton kanavissa.
X (ent. Twitter) | Facebook | Instagram

Asiasanat

avovesiuinnin NEM