Avovesiuinnin nuorten EM-kilpailut starttaa perjantaina

#UUTINEN #UINTI 26.9.2023

Eetu Autio avovesiuinnin SM-kilpailuissa elokuussa Lahdessa.

Avovesiuinnin nuorten EM-kilpailut järjestetään Korfulla, Kreikassa 29.9.–1.10. Suomesta kilpailuihin lähtee iskukykyinen kahden hengen joukkue, tytöt 16/17 sarjassa kilpailee Louna Kasvio ja pojat 16/17 sarjassa Eetu Autio. Molemmissa sarjoissa kilpailumatka on 7,5 kilometriä, joka uidaan viitenä 1,5 kilometrin kierroksena. Kilpailupäivä on perjantai 29.9.

Edellisen kerran Suomea on edustanut avovesiuinnin kansainvälisessä arvokilpailussa vuonna 2000 Timo Aho ja Jukka Rintala, koti EM-kisoissa. Vuonna 2022 vastaava kilpailu järjestettiin Portugalissa ja silloin osallistujia oli tyttöjen sarjassa 26 ja poikien sarjassa 40. Tyttöjen voittajan aika oli 1.46,06 ja poikien 1.32,46. Sekä Kasvio että Autio voittivat nuorten sarjan kesän SM-kilpailuissa Lahdessa, Louna oli myös naisten ykkönen ja Eetu miesten sarjan toinen.

Eetu Autio odottaa hieman jännittynein fiiliksin tulevia kilpailuja. Avovesiuinnin SM-kisojen jälkeen hän on treenannut normaalisti keskittyen allasuintiin ja siellä tulosten saamiseen. Kesällä treeneihin on sisältynyt avovesiuintia aina sään salliessa.

– Odottelen tulevista kisoista hyvää tulosta itseltäni ja kovaa kilpailua. On jo aika malttamaton fiilis, Autio kertoo.

Louna Kasvio on menestynyt niin sisäaltailla Suomessa sekä kansainvälisissä kilpailuissa. Avovesiuinnin nuorten EM-kisoista Kasvio lähtee tavoittelemaan hyvää kokemusta kansainvälisellä tasolla ja hyviä uinteja. Lahden SM-viikolla käydyissä avovesiuinnin SM-kisoista uimarille jäi hyvä fiilis omasta uinnista, vaikka uinti menikin osittain suunnistamisen puolelle. Niiden jälkeen hänet on nähty altaassa nuorten MM-kisoissa, eikä hän ole ehtinyt lomailla.

– On ollut aika stressaava alkusyksy. En hirveästi treenaa avovedessä, mutta toisaalta omat harjoitusolosuhteet on hyvää harjoitusta avovesiuintiin, kun pitää mutkitella niin paljon, Kasvio sanoo.