Arvio: Uimarin treenikirja

#UUTINEN #UINTI 9.4.2017

Uinnista ja siihen liittyvästä harjoittelusta on kasvavalle harrastajamäärälle tehty viime vuosina varsin vähän kirjallista materiaalia. Uintivalmentajat ovat tosin ansioituneet tässä, mutta teokset eivät ole saavuttaneet harrastajia laajemmin.

Uimarin treenikirja on tervetullut ja piristävä uutuus. Kannesta alkaen innostavana elementtinä 180-sivuisessa kirjassa on laadukas kuvitus. Sisältö rakentuu eri harrastajien, kirjoittajien, asiantuntijoiden ja haastattelujen osuuksista. Kirjan kirjoittaja Noora Valkonen on saanut punottua materiaalin hyvin yhteen, mutta paikoin lukija jää kaipaamaan elämyksellisyyttä, oivalluksia sekä tarkempaa tietoa ja analyysiä esimerkiksi harjoittelusta, apuvälineistä, vammamekanismeista ja ravitsemuksesta. Moni löytää kirjasta kuitenkin hyviä vinkkejä parempaan uintikuntoon.

Tekijöiltä olisi ollut oivaltavaa liittää uinnin tekniikkaosuuteen koodattuja videolinkkejä. Kirjan yksi taustavaikuttaja olympiauimari Matti Rajakylä olisi uintivideoissa erinomainen esimerkkiuimari ja kirjalla olisi kiinteämpi suhde verkkoon ja sosiaalisen median vuorovaikutuksen mahdollisuuksiin.

Kirjan hinta on 32,90 euroa. 
fitra.fiklubbensport.fi