Alkuvuosi on ollut palkitsemisen aikaa

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 15.2.2019

Liikunnan aluejärjestöjen Urheilugaaloissa on palkittu myös uimaseuralaisia. Mimosa Jallow on valittu vuoden urheilijaksi, Mika Wikström vuoden valmentajaksi ja Taneli Härkönen vuoden vammaisurheilijaksi.

Mimosa Jallow valittiin Vuoden urheilijaksi Keski-Suomessa. Kuva: Keski-Suomen Liikunta

Valtakunnallisessa Suomen Urheilugaalassa 17. tammikuuta myönnetyn Vuoden urheiluseurapalkinnon voitti Helsingin Uimarit. HU pokkasi Uno-pokaalin Hartwall-areenalla, ja on sen jälkeen kierrättänyt palkintoa seuran eri toiminnoissa. Lue lisää HU:n palkinnosta

Uimaliiton jäsenseuroja ja niiden edustajia on palkittu alueellisissa urheilugaaloissa, joita on järjestetty tammi-helmikuussa ympäri maan.

Lapin Urheilugaala 12.1.2019

Kaksoisurapalkinto

Antti Latikka, Swimming Club Rovaniemi
Menestyksekäs urheilun ja opiskelun yhdistäminen. Palkinnon voi saada Lapin maakunnassa kirjoilla oleva akatemiaurheilija. 

Lue lisää 

Keski-Suomen Urheilugaala 25.1.2019

Vuoden urheilija

Mimosa Jallow, Kampuksen Plaani
Mimosa Jallow paransi roimasti 50 metrin selkäuinnin pitkän radan Suomen ennätystään EM-kilpailuissa Glasgow'ssa, missä hän ui alkuerässään aikaan 27,42. Aika oli myös hänen ensimmäinen Pohjoismaiden ennätys. Loppukilpailussa hän saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten arvokisamitalinsa, pronssin ajalla 27,70.

Lue lisää 

Etelä-Karjalan Urheilugaala 25.1.2019

Vuoden vammaisurheilija

Taneli Härkönen, Lappeenrannan Uimarit
SM-hopeamitalisti (200m sku, 200m vu, 50m pu), SM-pronssimitalisti (100m ru, 50m su, 100m su, 100m pu), EM-kilpailujen 13. (100m ru,100m su,100m pu)

Seura-aktiivipalkinto

Mari Helen, Lappeenrannan Uimarit
Uimaopetus, vauvauinti, rantauimakoulut, rahastonhoitajana vuodesta 2004.

Lue lisää 

Keski-Pohjanmaan Urheilugaala 26.1.2019

Tähtiseurapalkinto

Nivalan Saukot ry
Palkinto jaetaan yhteistyössä Olympiakomitean ja Gasumin kanssa. Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen stipendein koetaan Gasumissa yhteiseksi sydämen asiaksi. Monipuolisen harrastamisen, ruohonjuuritason seurojen ja liikunnallisen lapsuuden tukeminen luovat hyvinvointia koko yhteiskunnalle. Palkintona Gasumin 1000 euron stipendi seuran laadukkaan nuorisotoiminnan kehittämiseen. 

Lue lisää 

Pohjanmaan Urheilugaala 26.1.2019

Tähtiseurapalkinto

Vaasan Uimaseura - Vasa Simsällskap ry
Palkinto jaetaan yhteistyössä Olympiakomitean ja Gasumin kanssa. Palkintona 1000 € stipendi.

Lue lisää 

Varsinais-Suomen Urheilugaala 2.2.2019

Vuoden valmentaja

Mika Wikström, Turun Uimarit
Turun urheilutoimittajien kerhon reilut 30 jäsentä valitsivat vesipalloluotsi Mika Wikströmin vuoden valmentajaksi Varsinais-Suomessa.

Lue lisää 

 

Henkilöt

Mimosa Jallow