Aarne Riekki avauksessaan suoraan EM-finaaliin

#UUTINEN 29.6.2017

Anni Paloheimo ja Aarne Riekki esiintyivät torstaina nuorten EM-finaaleissa Bergenissä. Lähes tulkoon myös Lauren Hallaselkä.

Aarne Riekki sai haluamansa Bergenistä. Päälajinsa kerroshyppyjen finaalipaikan. Kuva: Satu Uusitalo

Oli vain 1,8 pisteen päässä etteivät kaikki torstain suomalaishyppääjät edenneet finaaleihin nuorten EM-hypyissä Norjassa. B-ikäsarjan tytöillä oli ohjelmassa metrin ponnahduslauta, jossa Anni Paloheimo selviytyi kymmenentenä finaaliin. Lauren Hallaselkä oli 13:s, eli ensimmäinen finaalista karsiutunut alle kahden pisteen marginaalilla. Hänenkin kisa oli hyvässä lennossa aina viimeiseen hyppyyn asti.

Paloheimon saldoksi finaalissa jäi 12:s sija, kun valinnaisten hyppyjen pisteet putosivat alkukisaan verrattuna reilut seitsemän pistettä lopputuloksella 285,90. Vaikka kyseessä oli jo viides kisa kolmen päivän sisään, ei lahjakas hyppääjä osoittanut kisaväsymystä.

– Se mistä finaalisarja jäi vajaaksi, olivat veteenmenot, kommentoi valmentaja Jouni Seppänen suojattinsa kisaa.

Debyytti EM-tasolle on nyt tehty ja suunta on vakaasti kohti kesän 2018 kotikisoja Helsingissä.

– Annin vauhdit ja lähdöt ovat hyviä ja hypyt näyttävän korkeita. Veteenmenoissa ja linjoissa on se, mistä pitää vielä hioa tulevaisuutta varten. Syksyllä tuodaan uusia hyppyjä ja lisää vaikeutta. Annilla on vielä monet arvokisat edessä näiden ensimmäisten jälkeen, Seppänen jatkoi.

Kolmella metrillä Paloheimo oli finaalin 11:s ja Hallaselän kanssa parihyppyjen seitsemäs. Nyt kisat ovat hänen osaltaan ohi.

Riekki kasasi itsensä kahdesti

Oulun Uintia edustavan Aarne Riekin tavoitteena oli avata EM-kisat finaalipaikalla, ja sen vielä 14-vuotias tekikin. Viimeisenä B-poikien kerroshyppyjen finaaliin hypänneenä Riekki sisuuntui ja ohitti kaksi kilpakumppania päätyen lopputulosten kymmenenneksi hyvin pistein 331,15, vaikka alku oli tahmea.

– No se ensimmäinen hyppy epäonnistui alkukilpailussa ja finaalissa. Sen kanssa on ollut vähän ongelmia, ojennus on ollut epävarmaa ja aamulla se jäi ali, illalla meni yli. Mutta sain itseni koottua siitä hyvin, ja loput kolme meni tosi hyvin, Riekki analysoi tarkasti.

Hän kehuu Bergenin kisaolosuhteita. Hallissa on hieman liian kuuma, mutta telineet ovat erinomaiset. Perjantaina on välipäivä ja lauantaina on vuorossa kolmen metrin ponnahduslauta.

– Perjantaina saa nukkua vähän pidempään, iltapäivällä täytyy tulla vähän laudalle ja katsomaan tyttöjen kisaa. Kerrokset oli päälajini, joten kolmoselle ei oikein ole piste- tai sijatavoitteita, tasainen sarja on tavoitteena, Riekki fiilisteli.


Suomalaistulokset ja linkit Uimaliiton kisasivulla