Juniorit nappasivat kaksi PM-kultaa

#UUTINEN 4.12.2014

Suomen vesipallojuniorit olivat hyvässä iskussa lajin nuorten PM-kisoissa Odensessa Tanskassa. Suomi osallistui kisoissa kaikkiin neljään sarjaan ja tuloksena oli kaksi PM-kultaa, yksi pronssi ja yksi neljäs tila.

Kultaan pelasivat sekä poikien että tyttöjen 17-vuotiaiden joukkueet. Poikien 15-vuotiaiden joukkue oli kolmas ja 13-vuotiaiden sekajoukkue sijoittui neljänneksi.

Poikien 17-vuotiaiden joukkue osoitti olevansa kova ryhmä tällä hetkellä. Avauspelinsä Tanskaa vastaan joukkue voitti maalein 7-12. Toisen se hävisi osittain matkaväsymyksen vain lyhyen Tanska-pelin jälkeisen tauon johdosta Liettualle maalein 10-8.

Seuraavissa peleissään ei voittajasta ollut epäselvyyttä kun Norja kaatui 32-4 ja Ruotsi 13-2.

Välierässä tuli vastaan uudestaan Tanska, joka lyötiin nyt 9-3.

Finaalissa Suomi haki revanssia Liettuasta ja sai sen myös komeasti. Alku oli tasaista, mutta ottelun jälkipuolisko mentiin täysin Suomen komennossa. Finaali päättyi 14-5 Suomen voittoon.

U17-sarjan kolmas oli Ruotsi ennen Tanskaa ja Norjaa.

Tyttöjen 17-vuotiaiden sarjassa oli kolme joukkuetta, jotka pelasivat kaksinkertaisen sarjan. Suomi voitti Tanskan kahteen kertaan selvästi (17-2 ja 16-4). Ruotsin kanssa oli tiukempaa. Ensimmäisessä pelissä Suomi voitti 8-6 ja kun toinen päättyi tasan 5-5, tiesi se myös tytöille kultamitaleja. Ruotsi nappasi hopeaa ja Tanska pronssia.

15-vuotiaiden sarjassa Suomi pelasi tiukkoja pelejä, mutta tällä kertaa ottelut kääntyivät vastustajille. Tanska ja Liettua olivat sarjan kovimmat ja Suomi peittosi selvästi Ruotsin. Tanskalle Suomi hävisi 7-4, Liettualle alkusarjassa 10-5 ja välierässä 7-4. Alkusarjan 17-1 voitto Ruotsista uusiutui pronssiottelussa lukemin 16-5. Tämän sarjan voiton vei Tanska ennen Liettuaa.

13-vuotiaiden sekajoukkue sai turnauksessa kokemusta viiden kovan ottelun verran. Sarjan voitti Liettua, niukasti ennen Tanskaa. Hampurin joukkue oli kolmas ennen Suomea. Suomen tulokset: Alkusarja: Suomi-Liettua 2-20, Suomi-Hampuri 5-9, Suomi-Tanska 4-11. Välierä: Suomi-Liettua 1-12 ja pronssiottelu: Suomi-Hampuri 4-11