Seuratoiminnan kehittämistuen haku on auki

9.11.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen hakuaika on 1.–30.11.2022. Tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastamisen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa sekä kokeilla innovatiivisia toimintamalleja.

Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä. Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja urheilua järjestävät paikalliset rekisteröityneet yhdistykset.

Hakuaika ja tuen hakeminen

  • Seuratoiminnan kehittämistuen hakuaika on 1.–30.11.2022 kello 16.15 mennessä.
  • Tutustu ensin Seuratoiminnan kehittämistuen hakuohjeisiin  ja avustuksen kriteereihin opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.
  • Hakemusta voi Suomisportin sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Hakijan tulee huomioida, ettei hakemusta pysty lähettämään määräajan umpeutumisen jälkeen.
  • Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2023.
  • Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.
  • Olympiakomitea  järjesti syksyllä seuratoiminnan kehittämistuesta infotilaisuuden, jossa opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta esitteli hakua. Voit katsoa seuratoiminnan kehittämistuen infotilaisuuden tallenteen täältä.