Tulevaisuuden Tähdet -ryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa tänä vuonna

#UUTINEN #UINTI 22.2.2023

Parauinnin nuorten maajoukkueeseen valittiin kolme nuorta lupaavaa uimaria, jotka ovat myös osa Paralympiakomitean Tulevaisuuden Tähdet -ryhmää: Aukusti Paakkala (Kangasalan Kuohu), Ronja Hampf (HSS) sekä Pipsa Salokangas (PUS). Kaikki uimarit ovat uusia ryhmässä.

Tulevaisuuden Tähdet -ryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa leirille Liikuntakeskus Pajulahteen, joka on Suomen ainoa virallinen Paralympic Training Center. Vuoden ensimmäinen leiri päättyi maanantaina ja leirillä koettiin onnistumisen ja ilon hetkiä.

– Leiristä jäi hyvä fiilis. Tuli tehtyä paljon uutta ja opittua siinä sivussa. Erityisesti pidin yhteisestä iltaohjelmasta sekä uintitreeneistä, iloitsee Simmistä edustava Ronja Hampf.

Leirin ohjelmassa oli muun muassa fyysisen kunnon testit, voima- ja taitoharjoittelun perusteita sekä leirin aikana kartoitettiin urheilijoiden tavoitteita.

Porin Uimaseuraa edustava Aukusti Paakkala oli leirin jälkeen hieman väsynyt, mutta viimeisetkin treenit jaksettiin painaa täysillä loppuun asti.

– Leiri meni hyvin ja jäi hyvät fiilikset. Pidin eniten kaikista allas- ja kuivatreenistä. Oli kivaa, kun allastreeneissä oli uusia harjoitteita, mitä en ole ennen tehnyt, Paakkala sanoo.

Seuraavan kerran ryhmä leireilee toukokuussa. Lisätietoja Tulevaisuuden Tähdistä löydät Paralympiakomitean sivuilta.