Tuhat rolloilijaa kokivat hienon tapahtuman Oulussa

#TARINA #UINTI 13.6.2019

Järjestyksessään 33. Rollo-tapahtuma päättyi Oulussa keskiviikkona. Oulua voi jo hyvällä syyllä kutsua konkariksi tapahtuman järjestämisessä, sillä Rollot olivat jo kahdeksannet tässä kaupungissa. Oulun Uinti sai vieraakseen lähes 900 10-13-vuotiasta kilpailijaa ja liki tuhat leiriläistä.

Leiritoimintaa maalla ja vedessä

Varsinainen leiriohjelma tempaistiin käyntiin maanantaina, kun ohjelmaa oli järjestetty kolmelle toiminta-alueelle, ja seurat liikkuivat järjestelmällisen aikataulun puitteissa rastipisteeltä toiselle. Majoituskoululla ja sen pihalla oli toimintaa vatsalautaviesteistä ja sokkokuvioista aina parkouriin ja parin suojelu -polttopalloon. Sää suosi leiriläisiä, sade ei toimintojen aikana haitannut, joskin voimakas tuuli siivitti muutaman kengän koulun katolle kengänheiton lakanakisassa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Majoituskoulun läheisessä Huuhkajapuistossa kisailtiin monipuolisilla rasteilla, joilta ei liikettä, kannustusta eikä ääntä puuttunut. Parijalkapallo ja maalijuhlat kirvoittivat leiriläisiä hienoihin tuuletuksiin, ja hulavanne ultimate sekä viestikilpailut saivat vipinää uimareihin.

Rollo-leirin allasrasteilla kokeiltiin monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja. Kuva: Jussi Salminen

Uimahallilla rolloilijat pääsivät mielipuuhaansa, eli veden valloitukseen. Taitouinti, uimahypyt ja vesipallo saivat innokkaita kokeilijoita, vesiliukumäessä edettiin raketin lailla, ja Wibitistä sekä juoksumattoradasta leiriläiset suoriutuivat huomattavasti ketterämmin kuin altaaseen uskaltautuneet ohjaajat.

Juoksumatto haastoi uimareiden tasapainon ja ketteryyden. Kuva: Jussi Salminen

Discossa ilo irti viimeisenä iltana

Tiistaina päivällä kisailtiin vesipalloturnauksessa kymmenien joukkueiden voimin. Kaikki pääsivät pelaamaan tauottomassa nelituntisessa turnauksessa, maaliverkot heiluivat ja kannustus sekä reunoilta tulleet ohjeet olivat korvia huumaavia. Pitkän päivän päätteeksi leiriläiset jaksoivat jälleen kerran hullaantua yhdestä leirin kohokohdasta, eli leiridiscosta. Tunnelma oli riehakas hittien tahdissa ja hempeä hitaiden aikaan. 

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Leiridiscon ovelta tavoitetut Kempeleen Pyrinnön 11-vuotiaat Sanna ja Milla kertasivat leirin ohjelmaa ja olivat yhtä mieltä siitä, että uimahypyt ja wibit olivat olleet todella kivoja. Kavereiden kanssa oleminen oli parasta sekä tutustuminen toisiin seuroihin. Tytöt olivat olleet samassa leiritoimintaryhmässä Simmis Wandan kanssa, ja oli kuulemma mukavaa saada kavereita sieltäkin. Tytöt odottivat viestikarnevaalia innokkaasti, ja paljastivat pukeutuvansa hiihtäjiksi.

– Leiridisco on ollut tosi hieno ja upea! tytöt totesivat yhdestä suusta.

Taitouintirastilla opeteltiin alkeita ohjaajien opastuksella. Kuva: Jussi Salminen

Kastellin koulu muuttui Rollo-keskukseksi

Seurojen huoltajat kiittelivät erityisesti laadukasta ohjelmaa sekä yhden majoituskoulun tarjoamaa kompaktia ja yli seurarajojen ulottuvaa leiritunnelmaa ja -henkeä. Nokian Pyryn huoltajat Marja ja Teresa pitivät uintiin liittyviä rastipisteitä onnistuneimpina sekä kiittelivät myös ohjelmassa ollutta vapaa-aikaa. Uimarit olivat saaneet uusia kavereita, ja kaikki tapahtumat olivat lähellä ja helposti tavoitettavissa.

Suurimman ryhmän, lähes 120 uimarin kanssa liikkeellä ollut Cetus Espoo oli myös kiitollinen ohjelmasta ja järjestelyistä. Huoltajana mukana ollut Tiina kertoi, että jopa heidän kokoistaan porukkaa oli yllättävän helppo kuljettaa paikasta toiseen, kun ohjelma oli selkeissä paketeissa, ja kulkeminen joutuisaa. Vesipallo sai Tiinalta erittäin positiiviset palautteet, ja ehkä paras kommentti tuli eräältä uimarilta, joka totesi vesipallon rastipisteen jälkeen, että "minä haluan alkaa harrastamaan vesipalloa".

Vesiliukumäessä laskettiin kilpaa kelloa vastaan. Kuva: Jussi Salminen

Oulu sai apua kaupungin kesätyöläisiltä

Leirin päätöshetket vietettiin viestikarnevaalin tunnelmissa, missä teemana oli tänä vuonna ”Suurta urheilujuhlaa”. Altaassa nähtiinkin mm. hiihtäjiä, antiikin olympiahahmoja, kasapäin penkkiurheilijoita, keski-ikäisiä vesijuoksijoita ja monta kentällistä jääkiekkoilijoita. Mörköäkään ei unohdettu, niitä löytyi niin altaasta kuin altaan laidaltakin.

Näin suuren Rollo-tapahtuman suunnittelu ja toteutus ei ole mikään yksinkertainen asia, vaikka kokemusta on siitä kertynytkin. Oulun Rollo-emo Paula Hyvälä kiittää monisanaisesti upeaa toimijajoukkoaan, joka mahdollisti tapahtuman järjestämisen.

– Rollo-valmistelut pääsivät toden teolla vauhtiin viime syksynä, ja yhteensä noin 130 henkilöä oli ollut hommissa niin kisoissa kuin leirin aikana, Paula kertaa. Tapahtumajärjestäjissä oli mukana yli 80 kaupungin ns. kesäsetelinuorta, 15-17-vuotiasta, jotka tekivät jokainen 60 tunnin verran töitä tapahtuman eteen. Heitä näkyi niin oheistoiminta- kuin leiripisteillä, kisatehtävissä ja majoitusvalvojina. Heidän työpanoksensa on ollut ensisijaisen tärkeää, Paula kiittelee. 

Raksilan uimahalli tarjosi hyvät olosuhteet uimahyppykokeiluille. Kuva: Jussi Salminen

Tampere isännöi toiset Rollonsa ensi kesänä

Ensi kesänä Rollot kilpaillaan ja leireillään Tampereella, UiTa:n ja TaTU:n järjestäminä, kuten kesällä 2016. Tapahtuman projektipäällikkö Niina Merilaita kiittelee Oulua upeasta ja hyvin sujuneesta tapahtumasta, ja kertoo Tampereen ottavan järjestelyvastuun nöyrin mielin vastaan.

– Rima on asetettu korkealle, mutta teemme parhaamme, jotta myös Tampereen Rollot tulevat olemaan huikea ja hyvin järjestetty tapahtuma. Innostuneena ja jännittyneenä jatkamme tapahtuman suunnittelua ja järjestelyjä. Kannattaa seurata infoa kanavissamme Facebookissa ja Instagramissa. Kiitos Oulu, ja tervetuloa Tampereelle ensi kesänä, Niina hymyilee.


Rollo-uintien tulokset Rollo-kisasivulla 

 

Asiasanat

Rollot