Cetus Espoo palasi Rollojen voittajaksi Oulussa

#UUTINEN #UINTI 9.6.2019

Kolmipäiväiset Rollo-uinnit päättyivät sunnuntaina Oulussa Cetus Espoon juhliin. Cetus oli seurapisteissä ylivoimainen 312 pisteellä. Kakkoseksi sijoittunut Aurajoen Uinti keräsi 185 pistettä ja Oulun Lohet oli kolmas 124 pisteellä. Cetukselle voitto maistui erityisen hyvältä, sillä edellisen kerran espoolainen suurseura voitti Rollo-pisteet vuonna 2013.

Mitalitaulukossakin Cetus loisti kahmimalla eniten mitaleja, kuusi kultaa, seitsemän hopeaa ja kuusi pronssia, yhteensä 19 mitalia. Helsingfors Simsällskap vei kuitenkin mitalitaulukon voiton 9 mitalilla kultasuihkun ansiosta (7+1+1). Cetuksen jälkeen mitalitaulukon kolmantena komeili Vieskan Uimarit.

Kovia henkilökohtaisia tuloksia

Simmiksen kultamitaleista peräti neljä keräsi Nicolas Nyström, joka sunnuntainakin murskasi jälleen yhden Rollo-ennätyksen, 50 metrin selkäuinnissa ajalla 34,84. Leevi Pixa toi Simmikselle myös kaksi kultaa ja yksi tuli viestistä.

Vielä Simmiksen Nyströmiä enemmän henkilökohtaisia kultamitaleja kauhoi Vieskan Uimareiden Riialiina Kiljala, joka keräsi 11-vuotiaden tyttöjen sarjassa kuudesta tarjolla olleesta kultamitalista peräti viisi.

Rollojen huipennuksessa kisattiin 4x100 metrin viestit, joista ei tunnelmaa puuttunut. Poikien vapaauintiviestissä Cetus oli ylivoimainen ennen Uinti Tamperetta ja Oulun Lohia. Tyttöjen sekauintiviestissä Cetus marssitti mitalikorokkeelle peräti kaksi joukkuetta, tuloksena kultaa ja pronssia, kun väliin kiilasi Lappeenrannan Uimarit. Cetuksen ykkösjoukkue jäi vain 0,14 sekuntia Raision Urheilijoiden nimissä olevasta Rollo-ennätyksestä.

Kisaennätysten suhteen Oulun Rollojen saldoksi jäi Nicolas Nyströmin tekemän kolme Rollo-ennätystä Pojat-11 -sarjassa.

Rollo-kisojen päätyttyä tapahtuma jatkuu Oulussa vielä Rollo-leirin merkeissä ensi keskiviikkoon asti.