Tino Tapiolle MM-raja reilulla marginaalilla

#UUTINEN 26.5.2018

Ukrainan avoimet nuorten mestaruuskilpailut päättyivät lauantaina iloisiin suomalaistunnelmiin. Tino Tapio saavutti nuorten MM-kisarajan uutena hyppääjänä ja Suomen joukkue keräsi kisan kovimmat pisteet.

Tiirojen Tino Tapio kilpailee vasta ensimmäistä vuottaan 16–18-vuotiaiden A-sarjassa, mutta saalisti komealla suorituksella heinäkuisten nuorten MM-kisojen B-rajan metrin ponnahduslaudalla. Tapio hyppäsi jo aamun alkukilpailussa rajan yli, mutta pystyi vielä finaalissa petraamaan pisteitään tasan 450:een. Nuorten MM-kisojen B-raja on kovempi kuin nuorten EM-kisojen A-raja, ja Tapio ylitti riman komeasti lähes 20 pisteellä. Nuorten MM-A-rajastakin jäi uupumaan vain hieman yli kolme pistettä.

Tapio otti Ukrainan avointen hopeaa loisteliaalla sarjallaan. Hänestä tuli jo seitsemäs nuorten MM-kisarajan saavuttanut hyppääjä, peräti neljällä on A-raja ja kolmella B-raja.

Suomi oli Kiovan kisojen paras joukkue

Suomen nuorten EM-joukkueen tuloskunto on hyvällä mallilla, kun kotikisoihin on aikaa enää kuukausi. Ukrainan kisa oli oiva paikka harjoitella kansainvälisen kisan tunnelmaa. Suomalaisista moni onnistuikin nimenomaan parantamaan tuloksiaan alkukilpailuista finaaliin. Nyt, kun Sofia Slöör ja Tino Tapiokin saavuttivat nuorten MM-rajat Kiovassa, kisa palveli heitä erinomaisesti loppukautta varten. Kiovassa puitteet ovat uimahypyille aivan priimaa, ja heinäkuun lopussa siellä tullaan näkemään maailman kovatasoisimmat juniorikisat, joissa myös Suomi on vahvasti mukana.

Tulospalvelu 

Henkilöt

Tino Tapio