Suurjoukkue Bergenin nuorten EM-hypyissä

#UUTINEN 23.6.2017

Nuoria uimahyppylupauksia on ollut kasvamassa jo niin pitkään, että Bergenin nuorten EM-kisoja on odotettu hartaasti. Kymmenen hyppääjää edustaa Suomea koko ensi viikon.

Kaikki kymmenen nuorten EM-hyppääjää viimeistelyleirillä kesän 2018 NEM-kulisseissa Helsingin Mäkelänrinteessä. Kuva: Satu Uusitalo

14–18-vuotiaiden nuorten EM-kisat käydään Norjassa maanantaista sunnuntaihin. Joukkueen kymmenestä hyppääjästä peräti yhdeksän valittiin kisoihin A-rajalla, mikä kertoo korkeasta tasosta. 

– Tämä on meille uusi tilanne, että joukkue on näin suuri. Se tietysti luo tosi positiivista ilmapiiriä tähän porukkaan ja mikä hienointa, meillä on joka päivälle joku kisaamassa, joukkueenjohtaja Satu Uusitalo kertoo.

Nuorten EM-joukkue on valmistautunut kisaan huolella. Tiimi leireili Helsingissä tällä viikolla maanantaista torstaihin ennen lauantaiaamuna koittavaa lähtöä Bergeniin.

– Tosi hyvä neljän päivän valmistava leiri, olemme saaneet viimeisteltyä hyvin. Perjantai on lepopäivä. Maanantaina kisat alkavat hauskalla joukkuekisalla, johon nimeämme sitten kisapaikalla 2–4 hyppääjän joukkueen, jossa pitää olla sekä tyttöjä että poikia, molemmista ikäluokista, ja hyppyjä tehdään joukkuekisassa yksilöinä ja parihyppyinä. Siitä tulee kiva startti kisaviikolle, Uusitalo valaisee.

Sopiva sekoitus kokemusta ja debytantteja

14–15-vuotiaat kisaavat B-ikäsarjassa ja 16–18-vuotiaat A-ikäsarjassa. Juhannusta edeltäneenä viikonvaihteena aikuisten EM-kilpailuissa upeasti kahdeksanneksi hypännyt Vantaa Divingin Roosa Kanerva kisaa Bergenissä viimeiset nuorten EM-kisansa. Hänellä on vielä hyvin aikaa valmistautua omaan metrin ponnahduslaudan kisaansa.

Joukkueen molemmat pojat, Aarne Riekki Oulun Uinnista ja Tino Tapio Tiiroista, tekivät nuorten EM-debyyttinsä viime kesänä Kroatiassa. He ovat nyt viimeistä vuottaan B-ikäluokassa. Tapio oli vuosi sitten erittäin lähellä finaalipaikkaa.

Myös Ronja Rundgrenilla, Nea Immosella ja Saija Paavolalla on aiempaa arvokisakokemusta. Kerroshyppääjänä tunnettu 16-vuotias Paavola on yltänyt nuorten EM-finaaliin jopa neljästi, parhaana sijoituksenaan seitsemäs viime kesänä. Nyt Paavola on ensimmäistä vuottaan A-sarjassa.

Ensikertalaisia joukkueessa on neljä, Lauren Hallaselkä, Ruska Lehtonen, Anni Paloheimo ja Sofia Sihvonen


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Kisasivut ja tulospalvelu: www.ejc2017bergen.no