Rutiinilla neljäntenä MM-finaaliin!

#UUTINEN 7.12.2016

Jenna Laukkanen nähdään torstaina klo 02.11 rintauintipyrähdyksen MM-finaalissa. Silja Känsäkoski venyi hurjan parannuksen ennätykseensä ja jäi vain kuuden sadasosan päähän loppukilpailusta.

Jenna Laukkasen ja Silja Känsäkosken ansiosta Suomen seinää koristaa jo kaksi tv-bibiä Windsorissa. Kuva: Jari Varjonen

Jenna Laukkanen tarrasi kiinni finaalipaikkaan heti Windsorin MM-uintien avauspäivänä. 50 metrin rintauinnin välierien neljäntenä Laukkanen nähdään torstain vastaisena yönä finaalissa Rion sadan metrin olympiavoittajan Lilly Kingin vieressä radalla kuusi. Puolustavana Euroopan mestarina Laukkanen oli myös nyt välierien paras eurooppalainen.

– Onhan se hienoa startata olympiavoittajan vieressä, aamulla lähti aika hyvä uinti maailmanennätysnaisen vieressä, Laukkanen muistutti ja viittasi Suomen ennätyksensä (29,71) sivuamiseen Alia Atkinsonin vanavedessä.

Välierissä sotkamolaisen aika hieman notkahti lukemiin 30,06, mutta hänen tasonsa on jo niin kova, että rutiiniuinti riitti MM-välierien nelossijaan.

– Tosi erilaiset uinnit kyllä tänään, aamulla tuli melko hyvä aika, mutta illalla ei päässyt kunnolla veden päälle, vaan työnsi sitä eteenpäin. Tuli siinä startissakin vähän turhan kiire, kun pääsin viimeisenä altaalle, Laukkanen tuumi.

– Tuntuu, ettei ole tullut ihan parasta ulos vielä, mutta hyvähän se on jättää sinne finaaliin. Tämä oli vasta ensimmäinen päivä, ja kisafiilis syttyy vielä lisää.

50 metrin rintauinnin finaali uidaan torstaina klo 02.11 Suomen aikaa.

Känsäkoski korjasi pikkuvirheet ja sai täydellisen uinnin

Silja Känsäkoski paransi jälleen ennätystään. Alkukilpailuissa lähti kaksi sadasosaa, mutta välierissä oululainen ylsi aikaan 30,39 ja otti melkein kolmasosasekunnin pois alkueräajastaan. Parannus oli vähällä viedä hänet Laukkasen seuraksi finaaliin, mikä olisi ollut kova yllätys.

– Tuntuu tosi kivalta, odottelin ehkä samanlaista aikaa, kuin aamulla (30,70), mutta sain välierässä korjattua pintautumista ja seiniintuloja, joissa tuli aamulla pieniä virheitä. Tämä oli hyvä uinti, Känsäkoski iloitsi.

Tuloksena oli 11. sija, kun MM-finaaliin vaadittiin vain kuusi sadasosasekuntia kovempi tulos. EM-tasolla Känsäkoski on nähty välierävaiheessa vuonna 2013, mutta nyt kyseessä ovat ensimmäiset MM-tason kilpailut, jotka alkoivat vähintäänkin kiitettävästi.

– Olen tyytyväinen tähänkin sijaan, ja varsinkin aikaan. Toivottavasti tulee enkkoja muistakin lajeista.


N 50 m RU välierät

1) Alia Atkinson JAM 29,09 Q
2) Lilly King USA 29,17 Q
3) Molly Hannis USA 29,88 Q
4) Jenna Laukkanen FIN 30,06 Q
…11) Silja Känsäkoski FIN 30,39

Suomalaistulokset Uimaliiton MM-kisasivulla