Riku Pöytäkiven syyskausi alkoi perinteisesti SE-ajalla

#UUTINEN #UINTI 30.9.2019

Riku Pöytäkivi on hallinnut lyhyen altaan perhosuintisprintin Suomen ennätystä jo lokakuusta 2014. Kuva: Jussi Salminen

Viikonloppuna Espoossa kisatuissa Speedo Cup -uinneissa nähtiin Suomen ennätysvauhtia, kun Helsingfors Simsällskapin Riku Pöytäkivi paransi entisessä kotialtaassaan omaa SE-tulostaan.

Pöytäkivi kellotti lauantai-iltana 50 metrin perhosuinnissa ajan 22,65. Tämä petrasi kuudella sadasosalla viime joulukuun MM-uinneissa syntynyttä Suomen ennätysaikaa. Pöytäkivi on hallinnut lyhyen radan SE-aikaa jo liki viisi vuotta.

– Meillä oli normaalisti aamutreenit lauantaina ja vedettiin kova race pace -setti. Lähdin siitä vielä illaksi kisaamaan ja tuntia ennen perhosta oli myös viidenkympin vapaa (22,03), joka sekin jäi vain pari sadasosaa enkasta. Näin se sitten taas toimi, että kun oli treenistä ihan puhki, niin ei voinut yrittää liikaa ja Suomen ennätys tuli rennosti, Pöytäkivi kuvaili.

Kyseessä on jo perinne, että Pöytäkivi kiskoo kauden alkumetreillä valtakunnan kärkivauhtia, sama ilmiö on toistunut jo vuodesta 2017.

– Tämä alleviivaa sitä, että kaikki kisat ovat mulle samanarvoisia, pitäisi vain saada tämä osumaan näin myös arvokisoihin. Starttireaktio oli hidas, mutta seinät osui hyvin ja uinti oli tosi lennokas. Tuo alkaa olla jo niin sanotusti miesten aika, Pöytäkivi iloitsi.

22,65 olisi riittänyt viime vuoden lopulla komeasti MM-finaaliin Kiinan Hangzhoussa. 

Syksyn suunnitelmat ovat Pöytäkivellä jo tarkkaan selvillä. Ensi viikonlopun Budapestin maailmancupista hän jää Unkariin seuransa leirille viikoksi. Marraskuun alussa hän suuntaa maailmancupiin Dohaan ja joulukuu ruuhkaantuu kisoista Glasgow'n EM-uintien, Tampereen SM-uintien sekä Pietarin kansainvälisten kisojen myötä.


Tulospalvelu 

 

Henkilöt

Riku Pöytäkivi

Asiasanat

Suomen ennätys