Hulkosta kautta aikojen 10. nopein naisrintauimari maailmassa

#UUTINEN #UINTI 19.10.2020

Hulkolla on nyt hallussaan pitkän ja lyhyen radan 50 metrin rintauinnin SE:t

Ida Hulkon sunnuntaina uima lyhyen radan 50 metrin rintauinnin Suomen ennätys 29.45 nosti suomalaisen matkan kaikkien aikojen 10. nopeimmaksi naisuimariksi maailmassa. Hulkko sijoittui ammattilaisliiga ISL:n avauksessa Budapestissa 50 metrillä toiseksi. Voiton vei matkan maailmanennätysnainen Jamaican Alia Atkinson ajalla 29.20. Suomen Jenna Laukkanen oli neljäs niin ikään kovalla ajalla 29.81.

- Oli mahtava päästä kisaamaan, kun kaikki oli järjestelty niin viimesen päälle. Se adrenaliini, mikä koko eilisen kisapäivän kesti startista toiseen auttoi ehdottomasti jaksamaan noin monta kovaa starttia peräkkäin. Tietysti yllätyin hieman itsekin eilisen tuloksista, kun ohjelma oli niin tiivis ja lisänä oli 200 metrin rintauinti, joka yleensä ei kuulu ohjelmaan, Hulkko kertoi tunnelmiaan Budapestista.

SE oli Hulkolle kuluvan vuoden kolmas. Kesäkuussa hän kellotti Tampereen kotialtaassa pitkän radan 50 ja 100 metrin SE:t rikkoen samalla Tokion olympialaisten A-rajan. Sunnuntain ennätysuinti on Hulkolta kova näyttö siitä, että uinti kulkee myös kovissa kansainvälisissä kisoissa, kun ympärillä on maailman kovimmat uimarit.

Hulkkoa on valmentanut vuodesta 2017 Tampere TaTU:n Jere Jännes. Hän oli luonnollisesti mielissään suojattinsa sunnuntain otteista.

- Syksyn aikana on ajoittain ollut merkkejä, että voisi kulkea ennätysvauhtia. Sitten on taas ollut huonompia pätkiä ja esimerkiksi viikko ennen ISL:n alkua uinti oli vielä aika kateissa. Haasteita on eritysesti ollut rytmityksessä sekä liikkuvuuden kanssa ja on niitä varten yritetty kehittää uusia harjoituksia.

- Olen saanut Budapestista hyvin videoita kovista vedoista ja sitä kautta pystynyt analysoimaan. Tunti päivässä puhutaan puhelimessa ja lähetetään lukuisia viestejä. Hyvin Ida on luottanut prosessiin ja tässä on lopputulos, Jännes kiittelee.

ISL jatkuu maanantaina, ja Hulkko sekä Laukkanen ovat jälleen tositoimissa Team Ironin riveissä. Kisoja voi seurata Eurosportin kanavilta.

Henkilöt

Ida Hulkko

Asiasanat

Suomen ennätys