Noora Laukkanen yllättyi vauhdistaan

#UUTINEN 23.2.2012

SM-uintien kolmas kisapäivä tarjoili yhden Suomen ennätyksen ja kaksi kisaennätystä. Vammaisuimaritkin olivat lauantaina SE-vauhdissa. Cetus johtaa pistekilpailua niin nuorten kuin aikuisten sarjoissakin ennen viimeistä kisapäivää.

Fanny Teijonsalolla oli hymy herkässä. Kuva: Pauli Krankkala.

Selät kaarella, nikamat kovilla. Kuva: Pauli Krankkala.

Vaasan SM-uintien kolmannen kisapäivän parhaasta tuloksesta vastasi Oulun Uinnin Noora Laukkanen. Hän voitti 200 metrin rintauinnissa Jenna Laukkasen ja nappasi mestaruuden tuloksella 2.30,67, mikä on hänen paras aikansa sitten vuoden 2009 teknisten uimapukutulosten ja uusi SM-uintien kilpailuennätys. Noora Laukkasen Suomen ennätys 2.28,30 on vuodelta 2009.

– Yllättävän hyvin meni, odotin paljon pahempaa satasen perusteella, mikä ei ollut kovin hyvä esitys. Tähän mennessä kisojen parasta antia multa, Noora Laukkanen hehkutti.

Jenna Laukkanen jäi SM-hopealle tuloksella 2.32,01, pronssia otti OU:nVeera Kivirinta.

– Onhan se kiva uida Jennan kanssa, käännöksissä näin hänet ja innostuin kun olin vähän edellä. Viimeisellä 15 metrillä pelkäsin hirveästi, että Jenna tulee ohi, kun oma uinti tuntui siinä tosi pahalta, Noora Laukkanen kertasi.

Sekä Noora että Jenna Laukkanen ovat saavuttaneet toukokuisten Antwerpenin EM-uintien aikarajan ja Lontoon olympialaisten Selection Timen, eli niin sanotun B-rajan. A-raja Lontooseen on 2.26,89. Noora Laukkanen on Suomen nuorin olympiaurheilija Pekingistä 2008.

Naisten matkureissa vankkumaton kärkikolmikko

Swimming Jyväskylän miesten 4x100 metrin vapaauintiviestijoukkue kellotti lauantain päätteeksi uuden Suomen ennätyksen. Teemu VuorelaToni KurkinenSeveri Allonen ja Ari-Pekka Liukkonen paransivat seuransa nimissä ollutta SE-aikaa nyt 0,35 sekuntia lukemiin 3.25,50.

Lauantai-iltana nähtiin toinenkin SM-uintien kisaennätys. Naisten 1500 metrin vapaauinnin voitti Lahden Uimaseuran Anniina Ala-Seppälä uudella kisaennätysajalla 17.19,39. Inga Virtasen nimissä ollut kisaennätys kohentui 14,63 sekuntia. Hopealle ui Laura Lajunen ja pronssille Tiina Lindgren. Yhdysvalloista syksyllä Lahteen palannut Ala-Seppälä on voittanut mestaruuden Vaasassa myös 400 ja 800 metrin vapaauinneissa, joissa mitalikolmikko on myös ollut täsmälleen sama.

Seppälä syttyi viestissä

Hanna-Maria Seppälä otti lauantaina kaksi henkilökohtaista Suomen mestaruutta ja yhden viestimestaruuden. Seppälä voitti 100 metrin selkäuinnin ajalla 1.02,91 alittaen EM-uintien aikarajan ja 50 metrin vapaan ajalla 25,86. Cetus voitti lisäksi naisten 4x100 metrin sekauintiviestin, jossa Seppälä ui ankkurina 100 metrin vapaan lentävällä lähdöllä aikaan 54,82.

Aurajoen Uinnin Hilla Kortetjärvi kirjautti nimensä nuorten EM-kisarajan alittaneiden joukkoon aamujaksossa uimalla 1500 metrin vapaauinnin kylmässä erässä B-rajan ali. Saman tempun teki illan kuumassa erässä Raision Anu Bergström. Tässä lajissa on myös kolmas B-rajan alittanut uimari, Fanny Teijonsalo.

Vammaisuinnin SM-lajeissa Antti Latikka ja Meri-Maari Mäkinen uivat hyvin paraatimatkoillaan 100 metrin selkäuinnissa. Mäkinen paransi omaa S7-luokan Suomen ennätystäänkin sadasosalla lukemiin 1.39,24. Leo Lähteenmäki ui mestariksi 50 metrin vapaassa ajalla 27,53, joka uupui hieman Lontoon paralympiauintien tulosrajasta 27,11.