NEM-uinnit uusin ikäluokin Unkarissa

#UUTINEN 7.7.2016

Unkarin Hódmezővásárhely isännöi nuorten EM-uinteja, ja kisoissa on uitu kaksi ensimmäistä päivää. Laajennetut ikäsarjat ovat teroittaneet tasoa kovasti ja toistaiseksi jatkopaikat ovat saavuttamatta.

Nuorten EM-uintien ikäluokat uudistuivat melkoisesti tälle kesälle. Aiemmin 15- ja 16-vuotiaat tytöt sekä 17- ja 18-vuotiaat pojat kilpailivat nuorten EM-mitaleista, mutta nyt ikäsarjat ovat tytöt 14–17 vuotta ja pojat 15–18 vuotta. Nuorten uintimaajoukkue, eli Team Prima Cat, on Unkarin kisoissa edustettuna 14 tyttöuimarilla.

Torstaina HSS:n Moona Koski pääsi suomalaisista lähimmäs jatkopaikkaa, kun hän sijoittui 200 metrin rintauinnin alkukilpailussa 18:nneksi. Koski teki parhaansa parantaen mukavat 0,76 sekuntia omaa maaliskuista ennätystään, mutta vain 0,17 sekuntia erotti hänet 16 parhaan joukosta, eli semifinaaleista.

Sini Koivu jatkoi hyviä otteitaan kisa-altaassa ja ui samalla matkalla myös oman ennätyksensä 2.37,03 ollen 35:s ja Essi-Maria Lillman ylsi 33. sijalle ajalla 2.36,79.

– Tämä oli meiltä pirteämpi päivä kuin ensimmäinen, ja tytöt kyllä lähtivät hyvällä asenteella startteihin, mutta on tämä taso kyllä hurja, kun tuolta tulee tosi kovia 2002 syntyneitä nyt takaa ohi, kertoi joukkueenjohtaja Marjoona Teljo.


Kisasivut: www.ejsc2016.hu 

Tulospalvelu 

Suomen joukkue

Melek Ayarci (LaUS)
Emilia Flyckt (Cetus)
Nea-Amanda Heinola (NumKis)
Reetta Kanervo (OU)
Sini Koivu (Cetus)
Moona Koski (HSS)
Essi-Maria Lillman (LaUS)
Alma Lumio (UiTa)
Roosa Mört (ÅSK)
Sohvi Nenonen (Cetus)
Aino Otava (Cetus)
Paula Peltola (AUi)
Iida Reini (ÅSK)
Ronja Riihinen (Cetus)