Neljä mitalia Youth Games -uintien avauspäivästä

#UUTINEN #UINTI 30.6.2019

European Para Youth Games -kisat alkoivat uinnin osalta lauantaina Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Kisat ovat kaksipäiväiset ja ne uidaan 50 metrin radalla.

Lauantain kisat alkoivat voitokkaasti, kun Vaasan Uimaseuran Nader Khalili (luokka S14) voitti kultaa 100 metrin selkäuinnissa ajalla 1.05:28. Tämä aika alitti parauinnin MM-kisarajan ja näin Khalili lunasti paikan syksyn MM-kisoihin, jotka kilpaillaan Lontoossa 9.-15. syyskuuta.

Nader Khalili ja selkäuinnin kultamitali. Kuva: Kati Kauhanen

Lisäksi Khalili voitti hopeaa 100 metrin vapaauinnissa ja Suomen viestijoukkueessa (Nader Khalili, Ville Nieminen, Jenna Rajahalme, Daniela Sohlman). Kaikki viestijoukkueen uimarit onnistuivat hyvin osuuksillaan 4x50 metrin sekauintiviestissä ja tämä suoritus palkittiin hopeamitalein.

Uimari Ilmari Laitala kilpaili tasaisen kisan, uituaan ensin SM-kisoissa sekä torstaina että perjantaina. Suomalaisten uintimenestys sai jatkoa, kun Daniela Sohlman voitti kultaa 100 metrin vapaauinnissa kansallisesti luokiteltujen sarjassa (luokka S10).

Simmis Wandan Daniela Sohlman voitti kultaa satasen vapaassa. Kuva: Kati Kauhanen

Lisäksi Verneri Eronen (S9) ja Ronja Wekström (S10) paransivat molemmat 100 metrin selkäuinnin ennätystään lähes neljällä sekunnilla. Uinnin kisat jatkuvat sunnuntaina Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa.