Matias Koski paras suomalainen Kataloniassa

#UUTINEN 12.6.2013

Mare Nostrumin kisakiertue pysähtyi tiistaina ja keskiviikkona tulevien MM-kilpailujen kotikaupungissa Barcelonassa. Mukana oli peräti 18 suomalaista, jotka kahmivat useita finaalipaikkoja ja mitalinkin.

Suomen joukkuetta Barcelonan altaalla. Kuva: OC Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona 2013

Yhdysvalloista Eurooppaan kisavauhtia hakemaan tullut Matias Koski starttasi Kataloniassa kolmessa lajissa ja paras sijoitus tuli 400 metrin vapaassa, jossa Koski kauhoi kolmanneksi kauden parhaallaan 3.52,86. Voittajasta, Japanin Ayatsugu Hiraista, Koski jäi vain vajaat neljä kymmenystä ja ennätyksestäkin uupui vain kolmisen kymmenystä.

1500 metrin vapaassa Matias Koski ui neljänneksi (15.24,47) ja 200 metrillä kahdeksanneksi (1.52,41).

Sotkamolaisen Jenna Laukkasen vauhti oli myös kohdallaan Barcelonassa. Paras tulos tuli 200 metriltä, jossa hän ui MM-uintien esitysrajan alle tuloksella 2.30,32 varmistellen näin MM-kisamatkaakin Barcelonaan heinäkuun lopulle, sijoitus oli kuudes. Satasella uinti kulki aikaan 1.10,19 kahdeksannen sijan arvoisesti.

Vinstoilla ärhäkkää vauhtia

50 metrin rintauinnissa Jenna Laukkanen ui viidenneksi ajalla 32,17. Samassa finaalissa kuudes oli Anna Mäkinen (32,39). Taso oli huippukova, sillä olympiavoittaja Ruta Meilutyte Liettuasta ui ensimmäisenä eurooppalaisnaisena alle puolen minuutin, uusi maanosan ennätys on 29,96.

A-finaaliin Barcelonassa ui myös Riku Pöytäkivi, 50 metrin perhosessa viides sija heltisi peräti varttisekunnin ennätysparannuksella aikaan 24,59. MM-uintien B-raja alittui ja esitysrajasta jäi vain 0,21 sekuntia.

Raision Urheilijoiden William Wihanto sijoittui kuudenneksi 50 metrin rintauinnissa. Finaalissa Wihannon aika oli 28,62, mutta alkuerien yhteydessä swim-offissa syntyi komea uusi ennätys 28,20, joka alittaa MM-uintien esitysrajan, A-rajaan vaaditaan 28,00.

Mare Nostrum jatkuu viikonloppuna Ranskan puolella Canet'ssa.