Mastersit uivat mestaruuksista Salossa

#UUTINEN 22.3.2018

Lyhyen radan mastersmestaruuskilpailut palaavat viikonloppuna Saloon. Varsinais-Suomeen saapuu puolisen tuhatta uimaria, ja altaassa nähdään kova kattaus maamme kärkikilpureita sekä kansainvälisiä vieraita.

Mastersmestaruusuinnit kisattiin Salossa viimeksi keväällä 2012. Kuva: Jussi Salminen


Katso Salon uimahallin esittely Salon Uimareiden YouTubesta.
 

Salon Uimarit isännöi lyhyen radan mastersmestaruuskilpailuja kuuden vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2007 laajennettu ja peruskorjattu Salon uimahalli vastaanottaa viikonloppuna yli 450 uimaria.

Yhteensä 66 seuraa on edustettuna, joista neljä tulee ulkomailta, mastersmestaruusuintien tuttuja kansainvälisiä vieraita ovat U-Klubi Virosta ja Neva Stars Venäjältä. Myös ruotsalainen Polisen ja belgialainen CNBA (Cercle Royal de Natation de Bruxelles Atalante) löytyvät kisojen lähtölistoilta.

Kauhajoelta kajahtaa kisojen ikäennätys

Suurimmilla kokoonpanoilla ovat liikkeellä pääkaupunkiseudun Cetus (38 uimaria) ja Simmis (33). Aurajoen Uinti, Simmis Wanda ja Vanders saapuvat Saloon yli 20 uimarin joukkueilla. Huomiota kannattaa kiinnittää myös tamperelaiseen SC Pingviinien 15 uimarin joukkueeseen, sillä seura on palkittu kahtena peräkkäisenä vuonna kisojen parhaasta masters-hengestä, mikä säilynee esimerkillisenä myös Salossa.

Kokenein uimari kisoissa on 84-vuotias Sauli Uusi-Kokko Kauhajoen Karhusta. Vuonna 1933 syntynyt Uusi-Kokko on kisojen ainoa 85–89-vuotiaiden ikäsarjassa kisaava. 1930-luvulla syntyneistä konkareista Salossa nähdään Pentti Keränen (Cetus), Pekka Sortila (HäUS), Lauri Malk (Cetus), Martti Lahti (Cetus), Klaus Bremer (HSS), Jaakko Virkajärvi (LaUS), Mihkel Virkus (U-Klubi) sekä kisojen kokenein naisuimari Heli Paalosalo (Nereus).

Kotimaiset tähtemme mukana

Maailmanennätysuimari ja viime kesän viisinkertainan maailmanmestari Raakel Luoto ÅSK:sta on toki mukana kisa-altaalla. Luoto aikoo treenata Salossa rankalla ohjelmalla, sillä hän on ruksinut itselleen mukavat seitsemän lajia. Saman verran startteja on valinnut Vaasan Uimaseuran Hannu Kuokkanen, joka pisteli tammikuussa uuden ikäluokkansa (70-74) Euroopan ennätysvauhtia 50 metrin perhosessa.

Lokakuisissa pitkän radan mastersmestaruusuinneissa Sekariötökkä-palkinnon pokannut Aurajoen Uinnin Mari Ääri löytyy myös lähtölistoilta, kuten Ramin maljan hallitsija Laura Lajunen Swimming Jyväskylästä. Lauri Malkin menoa kannattaa myös tarkkailla.

Kisat käydään perjantaista sunnuntaihin. Perjantaina aloitetaan klo 17.00, lauantaina klo 9.30 ja 16.30 sekä sunnuntaina klo 10.00. Kisojen tuloksia voi seurata Livetimingissa.

Tulospalvelu: www.livetiming.fi

Uimaliiton kisasivu 

Kisat somessa!

Salon Uimareiden Facebook ja Facebook-tapahtuma 

Salon Uimareiden Instagram