Mäkikallio karsiutui niukasti Lontoon kerroksilla

#UUTINEN 15.5.2016

Tasainen sarja tuotti Heikki Mäkikalliolle melkein EM-finaalipaikan. Toisena jatkosta pudonnut suomalainen oli tyytyväinen tulokseensa, kun vihdoin pääsi tositoimiin EM-hyppyjen päätöspäivänä.

Kuva: Jussi Salminen

Miesten kerroshypytkään ei tuottanut Suomelle finaalipaikkaa Lontoon EM-uimahypyissä. Heikki Mäkikallio kisasi laadukkaan kuuden hypyn sarjan, mutta karsiutui toisena sunnuntai-illan finaalista pistein 341,90. Suomalaisen sijoitus oli 14., kun 12 parasta jatkoi finaaliin.

– Ihan tyytyväinen olen, sarja oli kuitenkin aika tasainen. Tämä on niin pienestä kiinni, että jos sieltä jonkun hypyn olisi saanut vaikka ihan vähän paremmin imurina veteen, niin se olisi jo riittänyt finaalipaikkaan, Mäkikallio kertoi.

21-vuotias Mäkikallio harjoittelee kuuluisassa Arizonan yliopistojoukkueessa. Hän jäi ennätyspisteistään, mutta sai silti kelvolliset lukemat kansainvälisellä tuomaripaneelilla.

– Nyt sarjassani on kolme vaikeaa ja kolme helppoa hyppyä. Tavoitteena on vaikeuttaa sarjaa, ja haastaa nämä kaverit parin vuoden päästä kovemmin, Mäkikallio suunnitteli.

Taina Karvonen ja Iira Laatunen edustavat vielä Suomea kolmen metrin parihyppyjen suorassa loppukilpailussa sunnuntaina klo 19.13 Suomen aikaa alkaen.

Tulospalvelu 

M kerroshypyt alkukilpailu

1) Thomas Daley GBR 500,65 Q
…12) Maicol Verzotto ITA 354,30 Q
13) Lois Szymczak FRA 345,80
14) Heikki Mäkikallio FIN 341,90

 

Henkilöt

Heikki Mäkikallio