Laukkanen ja Hulkko änkesivät MM-finaaliin!

#UUTINEN 11.12.2018

Suomi sai kaksi rataa keskiviikoksi naisten 50 metrin rintauinnin MM-finaaliin. Jenna Laukkanen kiirehti jo välierissä alle puolen minuutin. Mimosa Jallow suoriutui ensimmäisessä satasen MM-välierässään hyvin.

Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen ja Ida Hulkko sprinttasivat samaan MM-finaaliin 50 metrin rintauinnissa. Laukkanen tulitti semifinaalien neljänneksi ja Hulkko löytyi tuloksissa kolme riviä alempaa. Suomi sai ainoana maana tuplaedustuksen tähän MM-finaaliin. Kaksi vuotta sitten MM-finaalin tuplabuukkaus tehtiin naisten satasen rintauinnissa, tuolloin Laukkasen seurana oli Silja Känsäkoski.

Laukkasen vauhti kiihtyi aamusta selkeästi ja sekuntilukukin vaihtui alle puolen minuutin, 29,83.

– Se oli parempi kuin aamulla, mutta olihan siinä pieniä virheitä. Startti. Ja sen liuku, siitä saanut sellaisia tehoja kuin pitäisi, mutta onneksi uinti nyt paikkasi liukuja, ja se on hyvä. Oli nyt paljon rennompaa lähteä toiseen starttiin, call roomissa tuli sellainen fiilis, että olen kotona, ja pystyi heittämään vähän läppääkin muiden kanssa, Laukkanen iloitsi.

Hänen Suomen ennätyksensä kirjataan viime joulukuun EM-uinneista aikaan 29,54 ja sellaisella ajalla olisi Hangzhoussa otettu välierien voitto, joten keskiviikon MM-finaalista on luvassa hyvin mielenkiintoinen Suomen aikaa klo 13.41.

Ida Hulkon vauhti oli lähes samaa kuin aamullakin, 30,18 osoitti viiden sadasosan hiipumista, ja se ei meinannut Hulkolle kelvata:

– Puuh. Tietysti tällain perfektionistina olisin halunnut uida kovempaa kuin aamulla, mutta tulihan se finaalipaikka. Maaliintulossa oli parantamista. Huomaa, että nopeutta vähän puuttuu, kun on vaihtanut treeniä ja keskittynyt aerobiseen, Hulkko tuumi. Tamperelainen on treenannut syyskauden yliopistojoukkueessa Floridassa.

Jallow'n reipas aloitus toi parannusta

Mimosa Jallow kohensi 100 metrin selkäuinnissa sijoitustaan yhdellä ylöspäin. Jallow ui 13:nneksi tuloksella 57,86. Aamusta vauhti kiihtyi seitsemän sadasosaa.

– Oli se hyvä, olen tyytyväinen. Tässä on menty niin paljon eteenpäin ja ensimmäinen MM-välieräni satasella, en olisi osannut sitä odottaa varsinkaan lyhyellä radalla, missä en pidä itseäni niin hyvänä kuin pitkällä radalla, Jallow totesi.

Välierässään hän aloitti nelisen kymmenystä aamun alkueriä nopeammin ja siksi matkan loppuosa tuntuikin Jallow'n mukaan erittäin hapottavalta. Finaalikahdeksikkoon vaadittiin 57,32, mikä on vain alle kaksi kymmenystä kovempaa kuin Jallow'n tuore Suomen ennätys Vaasan SM-uinneista.

– Mahdollinenhan se on, ei se kaukana ole, hän totesi finaalirajaan viitaten.

Jallow jatkaa MM-kisoja heti keskiviikkona satasen vapaauinnilla. Päämatka 50 metriä selkää koittaa perjantaina.


Uimaliiton MM-kisasivu 

Seuraa MM-kisoja myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä