Kuznetsov sai nuorten SE:n EM-kisojen avauksessa

#UUTINEN 4.7.2018

Sergei Kuznetsov ja Laura Lahtinen nähdään keskiviikkoiltana nuorten EM-uintien välierissä. Kuznetsov perhosteli nuorten Suomen ennätyksen!

Sergei Kuznetsov. Kuva: Lotta Upanne

Cetus Espoon Sergei Kuznetzov ui uuden nuorten Suomen ennätyksen Helsingissä järjestettävien nuorten EM-kilpailuiden alkuerissä 50 perhosuinnissa. Parannusta Niko Mäkelän nimissä olleeseen aiempaan ennätykseen tuli 0,13 sekuntia Kuznetzovin koskettaen seinään ajalla 24,30.

– Uinti tuntui hyvältä, mutta ennen starttia jännitti aika paljon ja vedenalaisessa työssä jäi vielä parannettavaa. Luulen, että illalla menee vielä nopeammin, Kuznetsov kertoi.

Sijoitus oli alkukilpailussa yhdeksäs ja perhosuintisprintin välierät kisataan keskiviikkoiltana klo 17.07. Välierien kahdeksan parhaan uimarin kesken kisattava finaali uidaan vielä samana iltana klo 18.35.

Lahtinen aloitti vakuuttavasti

Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen aloitti viiden lajin nuorten EM-urakkansa keskiviikkona 200 metrin perhosuinnilla. Hän sijoittui alkukilpailun viidenneksi ajalla 2.13,96. Hän jäi omasta huhtikuisesta ennätyksestään 0,78 sekuntia. Emilia Pikkaraisen nuorten SE on 2.11,77 vuodelta 2009. Lahtinen tavoittelee paikkaa torstain finaaliin keskiviikon välierissä klo 17.32.