Kolme uimahyppääjää Budapestin MM-kisoihin

#UUTINEN 22.5.2017

Roosa Kanerva, Juho Junttila ja Jouni Kallunki on nimetty kesän MM-kilpailujen uimahyppyihin. Kisat alkavat 14. heinäkuuta Budapestissa.

Vantaa Divingin Roosa Kanerva, Uimahyppyseura Tiirojen Juho Junttila ja Aurajoen Uinnin Jouni Kallunki on valittu edustamaan Suomea uimahypyissä Budapestin MM-kilpailuihin heinäkuussa.

18-vuotias Roosa Kanerva valittiin MM-kilpailuihin A-rajalla yhden metrin ponnahduslaudan kilpailuun. Kanervalle kesä on vilkas, sillä hän kisaa ennen heinäkuisia MM-kilpailuja myös 12.–18. kesäkuuta aikuisten EM-hypyissä Kiovassa ja 27. kesäkuuta alkaen nuorten EM-hypyissä Bergenissä. Kyseessä ovat Kanervan ensimmäiset aikuisten arvokilpailut.

Juho Junttila valittiin MM-kilpailuihin B-rajalla metrin ponnahduslautahyppyihin. Hän osallistuu kesäkuussa aikuisten EM-kilpailuihin Kiovassa. 19-vuotias Junttila kisaa ensimmäistä vuottaan aikuisten sarjassa, mutta teki aikuisten arvokisadebyyttinsä jo viime vuonna Lontoon EM-kilpailuissa. MM-tasolta hänellä on kokemusta viime vuoden nuorten MM-kisoista.

Jouni Kallunki on MM-kolmikon kokenein. 25-vuotias Kallunki on kisannut MM-kisoissa kerran aiemminkin, kesällä 2015 Kazanissa. Hänet valittiin Budapestiin B-rajoilla metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudoille.

Uinnissa MM-kilpailujen näyttöaika jatkuu 17.6. asti. Toistaiseksi vähintään MM-uintien esitysrajan on saavuttanut seitsemän uimaria.

Uimahyppyjen MM-edustajat 2000-luvulla

2001 Fukuoka: Jukka Piekkanen, Joona Puhakka, Ville Vahtola

2003 Barcelona: Jukka Piekkanen, Joona Puhakka, Ville Vahtola

2005 Montreal: Jukka Piekkanen, Joona Puhakka, Ville Vahtola

2007 Melbourne: Joona Puhakka, Ville Vahtola

2009 Rooma: Ville Vahtola

2011 Shanghai: Ville Vahtola

2013 Barcelona: Tiia Kivelä

2015 Kazan: Taina Karvonen, Iira Laatunen, Jouni Kallunki

2017 Budapest: Roosa Kanerva, Juho Junttila, Jouni Kallunki