Kallunki hyppäsi flunssaisena hyvän kisan

#UUTINEN 19.7.2017

Jouni Kallunki päätti MM-kisansa Budapestissa varsin tasaiseen sarjaan kolmella metrillä. Sairastelusta huolimatta hän onnistui hyvin, ja oli viimeiseen asti aivan ennätystasollaan.

Jouni Kallunki valmistautumassa pääkisaansa Budapestissa. Kuva: Satu Uusitalo

Miesten kolmen metrin ponnahduslautahypyissä toiset MM-kisansa päättänyt Aurajoen Uinnin Jouni Kallunki oli tyytyväinen tulokseensa. Hän saavutti kuudella hypyllä pisteet 364,55 ja sijoittui 35:nneksi peräti 56 hyppääjän joukossa.

– Se oli tasaista tekemistä ja olen kyllä tyytyväinen, tällä kolmosella kisaaminen on minulle paljon varmempaa, Kallunki kertoi.

– Viimeisessä hypyssä vähän hätäilin veteenmenossa. Se oli eteenpäin 2,5 volttia kahdella kierteellä, Kallunki lisäsi.

Ilman viimeisen hypyn pientä notkahdusta Kallunki olisi ollut noin 390 pisteen tasollaan, eli kahden vuoden takaisten MM-kisojen lukemissaan. Sekään ei olisi kuitenkaan vienyt suomalaista jatkoon, sillä taso on kova olympialaudalla. 18 hyppääjää eteni välieriin, ja karsintaraja kipusi 407,10 pisteeseen. Turkulaisen valmistautumista päälajiinsa haittasi flunssa, mikä oli päällä kisapäivänäkin.

– Ei se kyllä haitannut kisaamista, ihan hyvällä fiiliksellä lähdin kisaan, Kallunki toppuutteli.

Ensi kaudella 25-vuotiaan päätähtäin on EM-mittelöissä.

– Nyt pari-kolme viikkoa kesälomaa. Sitten peruskuntokaudelle ja voimaa jalkoihin ja lisää liikkuvuutta. Voisin ainakin treeneissä kokeilla uutena hyppynä 3,5 volttia ulospäin, siinä olisi jo vaikeuskerroinkin 3,5, Kallunki suunnitteli.


Suomalaistulokset MM-kisasivulla

 

Henkilöt

Jouni Kallunki