Juho Junttila hyppäsi SM-kisojen tuplamestariksi

#UUTINEN #UIMAHYPYT 14.10.2021

Juho Junttila voitti sekä metrin että kolmen metrin ponnahduslaudan SM-kultaa.

Uimahyppyjen SM-kilpailuiden toinen kisapäivä käytiin Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa torstaina.

Miesten kolmen metrinponnahduslaudan Suomen mestariksi hyppäsi Juho Junttila (Tiirat). Keskiviikkona myös metrin laudan SM-kullan vienyt Junttila hyppäsi kolmelta metriltä pisteet 341,95. Aarne Riekki (Vantaan Diving) tuli toiseksi ja sai SM-hopeaa pisteillä 301,25. Pronssille ylsi Lukas Lundmark (Tiirat) pistein 281,65.

– Oli kiva päästä kansallisiin kisoihin kunnolla kiinni nyt parin vuoden jälkeen. Tänään sain alas kaikki hypyt, mitä oli suunniteltu, mutta en ehkä aivan sillä tavalla, millä olisin toivonut niiden tulevan, Junttila kommentoi.

Naisten kolmen metrin ponnahduslaudan SM-kullan vei Lauren Hallaselkä (Tiirat) pisteillä 267,85. SM-hopeaa hyppäsi Anni Paloheimo (Vantaa Diving) pistein 250,55 ja pronssi meni Eerika Revolle (Tiirat) pisteillä 209,95.

– Oli todella kiva kisata Mäkelänrinteessä ja saada aikuisten kilpailu tähän kohtaan. Olen viimeksi vuoden 2019 joulukuussa kisannut aikuisissa, joten siitä on jo aikaa. Oli kiva myös saada sarjaan mukaan yksi uusi hyppy, joka onnistui tosi hyvin. Seuraavaksi hyppään nuorten SM-kisoissa kuun lopussa. Sitten käyn Isossa-Britanniassa treenaamassa pari viikkoa ennen kuin luvassa ovat nuorten MM-kilpailut Kiovassa joulukuun alussa, Hallaselkä kertoo.

Parihypyissä tiukka voittotaistelu

Suomen mestaruuteen naisten kerrosten parihypyissä ylsi erittäin pienen eron turvin pisteillä 224,64 Ruska Lehtonen (Tiirat) parinsa Ronja Rundgrenin (Vantaa Diving) kanssa. Hopeaa pisteillä 224,40 hyppäsivät Sofia Slöör (Tiirat) ja Hannah Puranen (Tiirat). Kolmannen sijan otti Kerttu Toivonen (Tiirat) ja Elsa Korhonen (Tiirat) pisteillä 186,60.

– Kokonaisuudessaan suorituksemme oli hyvä. Emme ole nyt hirveästi harjoitelleet yhdessä ja hyppäsimme pitkästä aikaa, niin oli kivaa hypätä yhdessä, Lehtonen kommentoi.

– Kun kisaa kaverin kanssa on aina jotenkin rennompi fiilis ja voi tsempata toinen toistaan. Sen takia parihypyt ovat aina kivoja, Rundgren täydentää.

Parihyppyjen kolmen metrin ponnahduslaudan SM-finaalissa kisasi ainoastaan yksi pari: Tiirojen Paju Aulio ja Meri Muro. Hyppypari keräsi suorituksillaan 149,07 pistettä ja voitti SM-kultaa.

Kaikki SM-kisojen tulokset näet täältä.

Nuorten SM-kilpailut hypätään Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa 29.–31. lokakuuta.