Jouni Kallunki kolkutteli EM-finaalia Kiovassa

#UUTINEN 16.6.2017

Suomalaismiehet kohensivat sijoituksiaan EM-uimahyppyjen kolmella metrillä verrattuna avauskisaan metrin ponnahduslaudalla. Jouni Kallungin pisteet uupuivat vain alle kymmenen pistettä finaalista yllätyksiäkin tarjonneessa alkukilpailussa.

Jouni Kallunki hyppäsi Kiovassa toistaiseksi parhaat EM-kisansa. Kuva: Jussi Salminen

Aurajoen Uintia edustava Jouni Kallunki jäi vain 9,5 pistettä kolmen metrin ponnahduslautahyppyjen EM-finaalista perjantaiaamuna Kiovassa. Uran ensimmäistä arvokisafinaalia ei tullut, vaikka turkulainen onnistui hyppäämään melko tasaisen sarjan. Vain kuuden hypyn sarjan viimeisessä Kallunki jäi ilman seitsemän pisteen laikkaa tuomaristolta. Sijoitus oli 16:s tuloksella 355,25. Finaaliin vaadittiin 364,70.

– Olen ihan tyytyväinen tähän kilpailuun. Se oli tasaista tekemistä alusta loppuun asti. MM-kisoja varten tarvitaan vaan lisää rentoutta ja itsevarmuutta, Kallunki raportoi Kiovasta.

Finaalipaikka oli kyllä tarjolla, sillä Kallunki on tällä kaudella hypännyt kolmosella yli 402 pistettä, juurikin Kiovassa hypätyissä Ukrainan avoimissa huhtikuussa. Tasaisuus antoi kuitenkin 25-vuotiaalle itseluottamusta kohti heinäkuun MM-hyppyjä Budapestissa.

Juniorisarjoista tällä kaudella aikuisiin siirtynyt Juho Junttila hyppäsi kolmen metrin kisassa 22. sijalle tuloksella 323,75. Sarjan toinen hyppy, taaksepäin kaksi ja puoli volttia taittaen, ei onnistunut, ja söi Junttilan tasaisuutta. Tämä oli Junttilalle toistaiseksi isoin kansainvälinen kisa olympiatelineellä. Hänkin kisaa vielä heinäkuussa Budapestissa.

Miesten kolmen metrin alkukilpailu oli yllätyksekäs, Riossa pronssia hypännyt Saksan Patrik Hausding sekä Venäjän MM-mitalisti ja Euroopan mestaruutta puolustanut Evgeni Kuznetsov epäonnistuivat ja tippuivat finaalista. 31 hyppääjän alkukilpailussa pidettiin todella tiivistä tahtia, 186 hyppyä vietiin läpi vain hieman yli parissa tunnissa.

Suomalaismiesten osalta EM-kilpailut päättyivät perjantaiaamuun. Lauantaina naisten metrin laudalla nähdään vielä Roosa Kanerva.


Suomalaistulokset EM-kisasivulla EM-kisasivulla  

Tulospalvelu