Jo toinen kolmen finaalin päivä Bergenissä!

#UUTINEN 1.7.2017

Suomen B-juniorit tehtailivat jälleen upeita tuloksia Bergenin kisa-altaalla. Hyppääjät, jotka nähdään kesän 2018 kotikisoissa Helsingissä, olivat aivan liekeissä.

Tino Tapio, Anni Paloheimo, Ronja Rundgren ja Sofia Sihvonen ovat hypänneet Bergenissä Suurmestariluokan tulokset. Kuva: Satu Uusitalo

Tino Tapio lunasti B-pojissa kisojen toisen henkilökohtaisen finaalipaikkansa. Aamun kolmen metrin alkukilpailu sujui tasaisesti ja finaalipaikka irtosi pistein 371,55. Illan finaali alkoi mallikkaasti ja erityisesti taaksepäin kaksi ja puoli volttia onnistui loistavasti. Sarjan viimeinen hyppy, ulospäin kaksi ja puoli volttia, jäi kuitenkin reilusti ali ja Tinon finaali päättyi sijalle 11. pistein 363,85.

– Aamun alkukilpailuun olen aika tyytyväinen, se oli tasainen sarja ja sisäänpäin kaksi ja puoli volttia oli paras ikinä. Finaalissa viimeisen hypyn lähtö ei onnistunut, Tapio kommentoi Bergenistä.

Tapio kilpaili nyt toisissa nuorten EM-kisoissaan.

– Hyppyihin on tullut lisää korkeutta ja varmuutta viime vuodesta ja kisarutiinit toimivat isoissa kisoissa nyt paljon paremmin, Tapio analysoi.

Ensi vuonna hän kilpailee jo A-pojissa.

– Odotan jo innolla kotikisoja. Syksyn tavoitteena on vaikeuttaa kisasarjaa. Ainakin eteenpäin kolme ja puoli volttia ja vaikeampi kierre ovat jo työn alla.

B-poikien kilpailu oli kärjen osalta kovatasoinen ja jännittävä. Voiton vei Espanjan huippulahjakkuus Adrian Abadia pistein 466,15. Kultamitali oli Abadian toinen näissä kisoissa.

Suomen tytöt nostivat tasoaan kerrosfinaalissa

B-tytöissä juhlittiin aamulla vantaalaisten Ronja Rundgrenin ja Sofia Sihvosen kerroshyppyjen finaalipaikkoja. Molemmat tytöt lunastivat finaalissa perussuorituksilla. Sekä Rundgren että Sihvonen sisuuntuivat aamusta ja nostivat upeasti tasoaan illan finaalissa. Kummankaan sarjaan ei mahtunut epäonnistumisia, vaan tuomaripisteet nousivat jopa seitsemään ja puoleen asti.

Rundgren päätti kilpailunsa hienoon kahdeksanteen sijaan pistein 297,95. Hän on pystynyt nostamaan tasoaan vuodessa monta pykälää muun muassa vaikeuttamalla sarjansa kahta viimeistä hyppyä.

– Oikein hyvät fiilikset tämän kilpailun jälkeen. Olen vaikeuttanut sarjaani viime vuodesta ja lisäksi parantanut edelleen veteenmenojani. Lisäksi kilpailemiseen on tullut varmuutta, Rundgren analysoi iloisena kilpailun jälkeen. 

Ensimmäisissä nuorten EM-kisoissaan kilpaileva Sihvonen sijoittui heti seuratoverinsa jälkeen yhdeksänneksi pistein 292,70. Molempien tyttöjen tulokset ovat Suurmestariluokan tuloksia.

– Oli vähän erilainen jännitys kuin aiemmissa kisoissa, mutta sain hyviä treenejä tehtyä täällä viikon aikana, Sihvonen kommentoi kilpailun jälkeen.

– Nämä ovat ennätyspisteeni. Parhaiten onnistui sisäänpäin kaksi ja puoli volttia kerien.

Suomi on saavuttanut Bergenin hyppyaltaalla jo ennätykselliset 10 finaalipaikkaa. Sunnuntaina joukkueen kilpailut päättää Nea Immonen päälajissaan A-tyttöjen kolmella metrillä. 

Suomalaistulokset ja linkit Uimaliiton kisasivulla