Jenna Laukkanen päätti suomalaisten MM-uinnit

#UUTINEN 16.12.2012

Istanbulin MM-uinneissa saavutettiin mukavat seitsemän välieräpaikkaa, mutta finaalien ovet olivat säpissä suomalaisilta. Jenna Laukkanen oli pitkän rintauinnin 13:s.

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen ui 200 metrin rintauinnin 13. sijalle Istanbulin MM-uinneissa. Laukkanen jäi EM-uinneissa tekemästään Suomen ennätyksestään 1,05 sekuntia ajalla 2.23,81. MM-finaalin karsintarajaksi tuli 2.21,99, sillä 200 metrin matkoilla ei uida välieriä.

Suomen osalta MM-uinnit päättyivät sunnuntain aamujaksoon. Suomen kuuden uimarin joukkue saavutti seitsemän välieräpaikkaa, joista parhaimpina sijoituksina tulivat 12. sijat Jenna Laukkasen 100 metrin rintauinnissa ja Emilia Pikkaraisen 100 metrin perhosessa. Suomen ennätyksiä syntyi Istanbulissa kolme, kaksi Emilia Pikkaraisen toimesta ja yksi naisten sekauintiviestissä.

Lyhyen radan kilpailukausi päätetään Espoon lyhyen radan SM-uinteihin 31.1.-3.2.2013.