Jenna Laukkanen ui tyylillä MM-semeihin!

#UUTINEN 3.8.2015

Maanantaiaamuna oli tarjolla MM-välieriä jopa kaikille kolmelle suomalaisuimarille. Jenna Laukkanen lunasti tiketin iltajakson huumaan.

Jenna Laukkanen onnistui erinomaisesti aamun uinnissaan, vaikka petrattavaakin jäi. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen venyi Suomen ennätykseen 100 metrin rintauinnin alkuerissä ja selviytyi mukaan maanantai-illan MM-välieriin. Sotkamolainen kauhoi 0,24 sekunnin parannuksen kesäkuiseen ennätykseensä lukemin 1.07,58. Se toi 16. sijan ja välieräpaikan.

– Olen tosi tyytyväinen vaikka pientä viilattavaa siinä olikin, startissa vähän paketti aukesi ja käännös tuli tosi kaukaa, mutta oho, mikä aloitus, Laukkanen kommentoi uintinsa väliajasta yllättyneenä.

Laukkanen joutui tosissaan jännittämään jatkopaikkaansa, sillä hän pääsi välieriin viimeiseltä sijalta vain kahden sadasosasekunnin turvin. Maanantai-illan välierät uidaan klo 17.58 alkaen, aika Kazanissa ja Suomessa on sama. Iltajakson näkee suorana Yle Areenassa ja Eurosportilla, sekä jälkilähetyksen TV2:ssa klo 19.00 ja 20.30.

Vain puoli sekuntia erotti Jallowin jatkosta

Mimosa Jallow jäi puolisen sekuntia MM-välieristä 100 metrin selkäuinnissa. Hän ui 23. sijalle ajalla 1.01,10.

– En ole täysin tyytyväinen, ei tuokaan nyt huono ollut, mutta olisi ollut täysin otettavissa tuo semifinaalipaikka, Jallow manaili.

Ensimmäisellä altaanmitalla Jallow tunsi aloittaneensa paljon kovempaa kuin kello näytti. Hän kääntyi ajassa 30,06, kun ajan olisi pitänyt olla 29,5:n tuntumassa. Toinen puolisko uinnista kulki odotetulla tavalla. Jyväskyläläinen pääsee vielä starttaamaan satasen selkäuinnin ainakin kahdesti Suomen sekauintiviesteissä ja lisäksi hänellä on henkilökohtainen 50 metrin selkäuinti keskiviikkona.

– Kiva, että on vielä ne viestit, olen varma että vielä menee alle 1.01:n, mutta tämä satasen oma kisa oli tässä, toista kertaa ei pääse enää yrittämään, Jallow jatkoi.

Koskella vaikeuksia kaksisatasellakin

Matias Koski pettyi 200 metrin vapaauintiinsa. Hän aloitti kisan mallikkaasti ihan ennätysvauhtinsa tuntumassa, mutta lopussa vauhti hiipui aikaan 1.51,00. Kolmisen viikkoa sitten Koski kukisti Yhdysvaltain Ryan Lochten tuloksella 1.47,65.

– Kolmannella viisikymppisellä iski kauheat hapot, Koski kommentoi uintiaan.

Oma ennätys olisi vienyt hänet jatkoon, sillä välieriin tarvittiin 1.47,73.


Suomen uintjoukkue Twitterissä: twitter.com/SwimmingFinland 

Uimaliiton MM-kisasivu 

Tulospalvelu: www.omegatiming.com