Jani Sievinen: seuraa näitä uimareita olympialaisissa suomalaisten lisäksi

#UUTINEN #UINTI 22.7.2021

Jani Sievinen ja Hanna-Maria Hintsa toimivat asiantuntijoina ja Tommy Rundgren selostaa olympiauinnit Discoverylla

Tokion olympialaisten uinnit kilpaillaan 24.7–1.8. Suomessa olympiauinnit televisioi Discovery Finland, ja suorat lähetykset nähdään TV5-kanavalla sekä Discovery + -palvelussa.

Uinti on yksi olympialaisten seuratuimmista lajeista ja suomalaisuimareiden lisäksi katsojien kannattaa seurata myös muiden maiden tähtiä.

Uimarilegenda Jani Sievinen toimii Discoveryn lähetysten asiantuntijana ja antaa katsojille vinkit, keihin uimareihin kannatta suomalaisten lisäksi kiinnittää huomiota:

Caeleb Dressel, USA

Yhdysvaltojen supertähti tavoittelee viestit mukaan lukien jopa kuutta kultamitalia Tokion olympialaisista. Henkilökohtaisilla matkoilla hän on voittajasuosikkien joukossa miesten 50 ja 100 metrin vapaauinnissa sekä 100 metrin perhosuinnissa, jossa Dressel on myös maailmanennätyksen haltija.

David Popovici, Romania

Vasta 16-vuotias Popovici on kuluvan kesän sensaatio hänen uituaan 100 ja 200 metrin vapaauinnin nuorten maailmanennätykset nuorten EM-kilpailuissa heinäkuussa. Popovici on 100 metrin vapaauinnin vuoden 2021 maailmantilaston kärkinimi ja haastaa muun muassa Dresselin kultataistossa.

Supertähti Caeleb Dressel on saanut nuoren haastajan David Popovicista. Kuva: ISL / Mike Lewis

Adam Peaty, Iso-Britannia

Miesten 100 rintauintia viime vuosina hallinnut Peaty puolustaa vuoden 2016 olympialaisten kultamitaliaan. Brittiuimari on matkan kolmien edellisten MM-kilpailuiden mestari ja hänen on nimissään myös matkan maailmanennätys.

Kathleen Ledecky, USA

Viisi olympiakultaa urallaan voittanut Ledecky taistelee jopa neljästä kultamitalista Tokiossa. Yhdysvaltojen supertähti on 200, 400, 800 ja 1500 vapaauinnin vuoden 2021 maailmalistoissa kahden parhaan joukossa jokaisella matkalla.

Ariarne Titmus, Australia

Vasta 20-vuotias Titmus on Ledeckyn pahin kilpailija 200,400 ja 800 metrin vapaauinnissa. Australialaisuimari on vuoden 2021 maailmantilaston kärki 200 ja 400 metrin matkoilla sekä kakkonen 800 metrillä. Titmus yllätti Ledeckyn vuoden 2019 pitkän radan MM-kilpailuissa ja vei kultamitalin 400 metrin vapaauinnissa.

Kaylee McKeown, Australia

Mckeown uin kesäkuussa naisten 100 metrin selkäuinnin maailmanennätyksen ja lähtee matkalle suurimpana ennakkosuosikkina. Australialaisuimari hakee täyspottia myös 200 metrin selkäuinnissa, jossa hän on vuoden 2021 maailmantilaston kärkinimi.

Sarah Sjöström, Ruotsi

Länsinaapurin supertähti on taistellut aikaa vastaan Tokion olympialaisiin valmistautuessaan, kun hän mursi kyynärpäänsä kaaduttuaan jäällä helmikuussa. Sjöström palasi kilpailuihin kesäkuussa ja on 50 metrin vapaauinnissa maailmantilaston seitsemäs. Sprintteri on ilmoittautunut olympialaisten 50 ja 100 metrin vapaauintiin sekä 100 metrin perhosuintiin. Hän on kyseisten matkojen maailmanennätyksen haltija.

Tokyon olympialaisten uintikilpailuiden aikataulut (paikallista aikaa, aikaero Suomeen +6 tuntia)

Asiasanat

olympialaiset