Ida Hulkko nähdään Pariisin olympialaisissa

#UUTINEN #UINTI 10.7.2024

Hulkko on onnellinen saadessaan olla osa Pohjoisen Tähtiä. Kuva: Suomen olympiakomitea

Suomen Olympiakomitean hallitus on vahvistanut huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat Pariisin olympialaisiin. Viimeisessä valinnassa joukkue täydentyi 18:lla uudella urheilijalla, joista yksi on uimari Ida Hulkko.

Tatu Tamperetta edustava Hulkko kilpailee Pariisissa naisten 100 metrin rintauinnissa. Hulkko on kiitollinen valinnastaan Suomen olympiajoukkueeseen.

– On ihan äärimmäinen kunnia lähteä edustamaan Suomea Pariisiin ja olla osana Pohjoisen tähtiä. Jokainen tietää, kuinka kovan työn takana olympiapaikka on, Hulkko toteaa.

Pariisin olympialaiset ovat Hulkolle uran toiset ja niihin valmistautuminen sujuu kovien treenien parissa.

– Toisiin olympialaisiin suuntaaminen tuntuu tosi hyvältä. Nyt vedetään viimeiset viikot kovaa treeniä ja nautitaan tehdyn työn hedelmistä.

Porin Uimaseuran Matti Mattsson alitti helmikuussa Dohan MM-uinneissa miesten 200 metrin rintauinnissa olympiarajan ja hänet valittiin aiemmin kevään valintakierroksella olympiajoukkueeseen.

Tämän kesän Pariisin olympialaiset ovat vuorossaan 33:nnet kesäolympialaiset ja ne kilpaillaan Ranskan Pariisissa 26.7.–11.8.2024. Uinnit ovat kisaohjelmassa 27.7.–4.8.2024.

Lisätietoja:
Leena Paavolainen, Suomen olympiajoukkueen johtaja
+358 40 0229652